Ecuador és Brazília csütörtökön összecsap, de a csapás mértéke kétséges. Egyáltalán lesz-e csapás. Mert ha jól megnézem a tabellát, akkor azt látom, hogy a brazil srácoknak Hawaii van, simán elsők a CONMEBOL zónában. A világbajnoki részvételük biztosítva van, sőt favoritnak számítanak a bukiknál Casemiróék. Ecuador szintén jól teljesít, a két kijutó, Brazília és Argentína mögött a 3. helyen, de 6 ponttal jobb, mint a negyedik hely, ami egyébként még szintén főtáblát ér, de az 5. hely is egy interkontinentális selejtezős lehetőséget biztosít. Ecuador aprócska pontokkal, döntetlenekkel célba érhet, és kérdés, akar-e ma többet.

Tite elvileg erős kezdőt dob össze, hazautaztak a sztárok, aki egészséges volt, végül is valóban nem árt, ha összecsiszolódnak. Kérdés csak az, hogy a jó fáradt légiósok mennyit akarnak kivenni a meccsből, és mennyit akarnak beletenni. A Selecao nem igazán izzadt meg utolsó két idegenbeli meccsén, két masszív 0-0-lal rukkolt elő.

Szerintem most sem sok mindent látunk majd, nem lesz hosszú a gólösszefoglaló. A meccset Quitóban rendezik, 2850 méter tengerszint felett, az már nem a vicc kategória. Oxigén nuku, a brazilok meg mihez szoktak? Copacabana, csajok tengerpart. Jesusék ott a vízparton vannak komfortban, nem a világ tetején. Gondoljunk csak bele, két Kékestetőre még egy Tokaji hegyet rárakunk, még az sem éri el azt a szintet.

Aztán ezeknek a brazil srácoknak ott teljesíteni kéne, de szerintem langyos alibizéssel múlatják majd az időt. A gólokhoz akciók kellenek, az akciókhoz jó döntések. De ha nincs oxigén, kihagy az agy. A Selecao előző két idegenbeli meccsén 0-0-t játszott, valami hasonlót várok most is. Ecuador utolsó 4 hazai selejtezőjén nem kapott gólt, legutóbb még Peru talált be, de az is olyan banda, amely hozzászokott a magaslati levegőhöz. Ezek a tengerparti legények majd adogatnak passzívan, és igazából Ecuador sem lesz túl bátor, így egy óvatos 0-0 mellett teszem le a voksom.

Nézők sem lesznek, akik még hajtanák a srácokat, steril remi, mindenki boldog. Brazilok még akár trükközhetnének azzal, hogy Ecuadort kijuttatják. Mint egyik favorit, saját dolgát is megkönnyítené, ha a nagy riválisai közül egy-kettő otthon maradna. Szerintem a vb-n majd a Selecao inkább játszana egy ki-ki meccsen Ecuador ellen, mint Kolumbia, Uruguay vagy Chile ellen...

Ecuador - Brazília: Gólok száma - Ázsiai - Asian Over/Under tipp