Elég pikáns ez a meccs, az ő kapcsolatuk azért nem volt mindig békés, a legelső találkozásukkor 2018-ban Miamiban ment a szájkarate, így még édesebb a győzelem, amit egymás ellen érnek el.

Tsitsipas is egyre többet ér oda egy Grand Slam bajnokság végéhez, tavaly elődöntő ugyancsak Medvedevvel Melbourneben, Párizsban már csak egy szett hiányzott a Roland Garros címhez, szóval olyan nagy nyomás már nincs a vállán. Egy ötszettese volt az idei Australian Openen, Fritz ellen kellett fordítania 1:2-es állásról, egyébként szépen átlépdelt az ellenfelein, főleg a negyeddöntő volt különösen könnyed a görög számára. Sinnert esélyesebbnek tartották, de olyan szinten földbe döngölte Tsitsipas, hogy öröm volt nézni. Ült minden ütése, mind a két oldalról legyorsította az olaszt, és a rutinjának is köszönhetően a döntő pillanatokban (is) egyszerűen jobb volt. Az adogatásai is kegyetlenek, az egész tornán 80% fölött nyeri első szerva után a pontokat, rengeteg ászt/ász értékűt üt.

Medvedev a sírból, konkrétan meccslabdáról jött vissza FAA ellen, ha a háló mögött egy kicsit rutinosabb játékos áll, nem vagyok benne biztos, hogy most Medvedev elődöntőzne. A meccs nagy részében tompa volt a játéka, döntő pillanatokban -tiebreakben kétszer is- ütött kettőshibákat, nem voltak élesek az ütései, és magához képest rengeteg hibával játszott az orosz. Ami a legszembetűnőbb volt, hogy fogadóként szinte esélytelen volt, az ötszett alatt háromszor brékelt, kétszer már a végén, mikor FAA lefőtt.

Medvedev később játszott, mint Tsitsi, ráadásul egy szűk 5 órás meccsen van túl, míg Tsitsipas két órán belül befejezte Sinner ellen, így az erőnlét is a görög mellett szól. Esti meccs, gyakorlatilag 100% esővel, szóval borítékolható a zárt tető ezen a meccsen is, ami szerintem Tsitsipasnak jobban kedvez. Felgyorsulnak az amúgyis 200 pluszos adogatások, amivel Medve nem tudott mit kezdeni FAA ellen sem. Nálam nem ennyire favorit az orosz, mint a bukmékereknél, úgyhogy 1,40-ért egy Tsitsipas szett a majdnem ajándék kategória.

Tsitsipas, Stefanos - Medvedev, Daniil: Szett hendikeppel - Hendikep tipp