A tavalyi eredményekhez és az idei elvárásokhoz képest két igencsak gyenge formát, és gyenge eredményeket felmutatni tudó csapat találkozik egymással péntek este az új Sepsi Arénába, ahol fergeteges hangulat lehetne, ha a fránya vírus helyzet miatt, nem csak 2500 néző lehetne jelen.

Tavalyi play-off után idén is az volt a cél a szentgyörgyi csapatnál, hogy megismételjék a tavalyi eredményeket, ez azonban nem valószínű, hogy összejön. Úgy kezdték el az idei mérkőzések sorozatát, hogy szinte minden meccset hozni kell, ha play-offba szeretnének jutni, erre fel jött a fekete leves rögtön az első meccsen, és Botosaniból pont nélkül tértek haza, ami után az edzői stáb lényegében le is tett a play off helyezésről, s bár matematikai esély van, reálisan gondolkozva el hessegetik már a play off gondolatát.

Craiova is ismét úgy indult neki a szezonnak, hogy bajnoki címért szeretne küzdeni, viszont hét meccses nyeretlenségi sorozatokkal igencsak nehéz beleszólni a nagyok dolgába, ennek tudtak véget vetni az év első meccsén hazai pályán a Rapid ellen, amivel ők pozítiv irányba tettek egy lépést a play off felé.

Sepsi a bajnokság egyik legunderesebb csapata a maga 1,8 gól/meccs mutatójával, tökéletesen tudja őlni az ellenfél játékák, ők maguk pedig csak minimális kockázatot vállalnak annak érdekében, hogy ne rohanjanak át a középpályájukon. A Sepsi játéka az ami miatt első sorban hajlok a kevés gólos meccs felé, a másik fontos tényező pedig az időjárás. A krajovaiak mondhatni tavaszias időjárásből jönnek Székelyföldre ahol igencsak kemény tél zajlik jelen pillanatban, hét elején -20 fokokról beszéltünk, most már valamelyest normalizálodott -2 -3 fok környékére, ugyanakkor a havazás szinte folyamatos, ez az időjárás pedig a bálya borításán is meg fog mutatkozni. Reghecampf, a vendégek vezetőedzője, is elmondta, hogy bár győzelmet vár, nem tudja mennyire fogja negatívan érinteni őket az itteni időjárás. Hideg tél, focizni csak részben akaró hazai csapat, és egy küszködő, hiányzókkal teli vendég csapat ami miatt én a kevés gólban látok rációt.

ACS Sepsi OSK Sfântul Gheorghe - Universitatea Craiova: Gólok száma - Felett/alatt tipp