Jön az újabb BL-meccs, a Fradi pedig megy, méghozzá a Bresthez. A francia bajnokság 3. helyén áll, amin minimum egy helyet kéne kozmetikázni, de a BL-ben sem ártana nyerni. Egy győzelemmel épp az FTC-t ugraná át, és venné el a Fraditól a harmadik helyet.

Az FTC-t kétszer is láthatta most, aki akarta, előző hétvégén a BL-ben az Esbjerg 33-27 arányban verte a Ferencváros, majd hétközi bajnokin a Budaörst győzte le az FTC. Az Esbjerg és az FTC 21-21-ig fej-fej mellett haladt, majd Reistad 2-esből felváltott és elhúztak a dánok. Futottak egy 5-0-t, onnantól nem volt visszaút. A Budaörs elleni bajnokiba belenéztem, de viccnek is rossz volt. Az 'örs hiányzókkal igazából nagyon simán kapott ki. 38-23-ra nyert a Fradi, de igazából tébnyleg nagyon szürreális meccs volt, mert Elek lányai úgy 50-60%-on pörögtek, a Budaörs meg tisztában volt a tényekkel, nem igazán akart megfeszülni. Szürreális meccs volt, szó ami szó. Az utolsó percekben a Fradi nagyon engedékeny volt, így ment 20 fölé az 'örs.

A Brest keményebb csapat, mondhatni inkább az Esbjerg szintje. Múlt héten a Podravkának 39-et dobtak, hétközi bajnokin a Nantes ellen 32-31-re nyertek. Van két jó kapusuk, a keretük teljes, egyedül Jaukovic hiányzik, de Loseth-tel és Niakhatéval megvannak azon a poszton is. Fauske jól mozgat, legutóbb pl. 11 gólt is termelt a gólpasszai mellé. Pop-Lazic szerintem az egyik legképzettebb beálló a női mezőnyben. Nem mondom, hogy annyira tragikus lenne az FTC játéka, de azért az a védekezés sebezhető. A Brest egy elég jó csapat, biztosan fel is szívja magát erre a ki-ki meccsre. Ha még kap majd egy kis hazai pályát is, eljuthat 30 lőtt gólig.

Brest Bretagne Handball (n) - Ferencvárosi TC (n): Brest Bretagne Handball (n) által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp