Úgy tűnik az idei tendencia alapján, hogy Guru tekintetében valahogy a Championship kezd a fő fogadási piaccá válni esetemben.

A bukik rendre ezen pontvadászat tekintetében dobnak ki olyan szorzókat, melyben többé-kevésbé értéket érzek. Most sincs ez másképp a vasárnap délután rendezendő Derby-Birmingham mérkőzéssel kapcsolatban sem.

A Derby County komoly nehézségekben található az idei szezont illetően, hiszen a Kosok jelenleg a 23. pozícióban tanyáznak, 8 egységnyire a bennmaradást érő 21. helytől. Na nem mintha a Derby ennyire kutyaütő együttes lenne, sanyarú helyzetüket leginkább egy 21 pontos levonásnak köszönhetik az FA jóvoltából! Mindezek ellenére Wayne Rooney legénysége nem adta fel a harcot, s bár az elmúlt fordulóban 2:1-es vereséget szenvedtek a Nottingham otthonában, ezt a fiaskót megelőzően elég szép menetelést tolt az egykoron szebb napokat is megélt Klub.

Vendégük ezúttal az a Birmingham City lesz, akik szintén a tabella alsó felében találhatóak. Eddig megszerzett 32 egységgükkel tisztes távolban vannak egyelőre a kiesési pozícióktól, ám azért messze van még a szezon vége. Ráadásul Lee Bowyer csapata nem igazán remekel idén, különösen idegenben nem! A Birmingham ugyanis tavaly október vége óta képtelen behúzni mindhárom pontot otthonuktól távol, s az azóta eltelt hat vendégeskedésük alkalmával is csupán két ikszre futotta a Coventry, illetve a Preston vendégeként.

Na már most mindez nem a legjobb ómen annak a Derbynek az otthonába látogatva, akik hazai pályán igen komoly szériát futnak. Leszámítva az élmezőnyhöz tartozó QPR és Blackburn elleni zakókat, a Kosok hazai mérlege elég meggyőző (6-5-2). Ebből kiindulva úgy vélem, hogy a Birmingham akár az egy megszerzett ponttal is már elégedett lenne!

Röviden a sérültekről, eltiltottakról:

A hazainál Wayne Rooyne elvileg egyedül a jamaicai Ravel Morrisont kénytelen majd nélkülözni, aki a Nottingham elleni mérkőzés utolsó másodperceiben szedett össze egy pirosat. Ugyan a játékos gólokkal még nem segítette idén a csapatot, ám személye mindenképpen fontos láncszeme a Derby középpályájának.

Vendégoldalon leginkább Troy Deeney kiesése jelenthet gondot. A támadó eddig négy dugót vállalt a szezonban, amivel a második a házi góllövő ranglistán. Bowyer szerencséjére a 9 gólos Scott Hogen rendelkezésre áll.

Összességében adott tehát egy kiesési pozícióban álló Derby, akik sanyarú sorsukat egy elég durva szövetségi pontlevonásnak köszönhetik. A pályán ugyanakkor a csapat simán kivívná a bennmaradást, főleg a hazai mérlegük ismeretében. Most egy idegenben igencsak gyengén muzsikáló, abszolút verhető Birminghamet látnak vendégül. Úgy vélem, hogy Rooney csapata fog diktálni a döntetlent is abszolút pozitív eredményként elkönyvelő vendégekkel szemben. Bár a pontosztozkodás benne van a pakliban, az viszont eléggé meglepne, amennyiben a Birmingham mindhárom pontot elhappolná a Pride Parkból.

Tippem: 2:1-re nyer a Derby

Derby County - Birmingham: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp