Két középcsapat izgalmas és gólokban gazdag összecsapását várom a Championship-ben a 13. helyezett Preston North End és a 16. helyezett Bristol City összecsapásán. Mivel a kiesést jelentő helyektől mind a ketten kellő távolságra állnak, ezért nem kell a feleknek különösebben túltaktikázniuk ezt a mérkőzést, ebben pedig benne rejlik egy jó kis adok-kapok a részükről.

A PNE az igencsak nehezen verhető csapatok kategóriájába tartozik pályaválasztóként, hisz az eddigi Deepdale-ben játszott találkozóin csak kétszer hagyta el vesztesen a pályát. Ez 13 mérkőzésből egy teljesen vállalható mérleg, viszont a fennmaradó 11 találkozójukból hatot is döntetlenre adtak, ezért is nincsenek magasabb pozícióban a tabellán. Ryan Lowe csapata egy nagyszerű WBA elleni hétközi győzelmet szeretne megfejelni egy esetleges győzelemmel, de ehhez meglátásom szerint minimum két gól kell a részükről, mert az ellenfelük idegenben szinte mindig eredményes tud lenni. Az eddigi hiányzóik mellé új feliratkozójuk nincs, viszont a hétközi meccsen fontos találatot szerző Cameron Archer bízik benne, hogy ezúttal több szerepet kap mesterétől. Hazai pályán az idén még adósak szurkolóik felé a győzelemmel, de most sem vennék rá mérget, hogy mindez sikerül majd nekik.

Azért nem, mert bár az eredményeik nem igazán ezt tükrözik, de vendégségben nagyon kellemetlen ellenfél tud lenni Nigel Pearson csapata. Őszinte támadófocit játszanak ellenféltől és eredménytől függetlenül. Igaz, ebből az esetek döntő többségében Ők jönnek ki rosszul, de mostanság alig van olyan bajnokijuk ahol ne szereznének gólt. Ehhez Antoine Semenyo személyében van egy fiatal tehetséges csatáruk is, aki az őszi több mint két hónapos sérüléséből visszatérve mostanra kezdi utolérni magát. Ez gólokban és gólpasszokban is jelentkezett a közelmúlt mérkőzésein és szerintem ma is villantani fog valami üdítőt a srác.

Mind a két csapat a győzelemre hajt majd, ebben biztosak lehetünk. A hazaiak az első idei hazaira, a vendégek az első idei vendégre. Ezért gondolom én, hogy egy változatos, izgalmas találkozó kerekedhet ebből, ahol a gólokkal sem maradnak adósak a csapatok.

Preston North End - Bristol City: Gólok száma - Felett/alatt tipp