Az Afrika Kupa nem a gólokról, inkább azok hiányáról szól. Előfordulnak meccsek, ahol néha megbolondul a rendszer, és születik nyolc gól, de akkor később kiderül, hogy bundázgattak a srácok.

Ha nincs bunda, nincs gól. Sokszor még ha van bunda, gól akkor sincs, a mostani ANK-n is láttunk barátságos 0-0-t a csoportkörben a 3. fordulóban. De jól van ez így.

Egyiptom ezen a tornán olyan meccseket játszott, ahol a gólszámláló nem akadt ki. Inkább be. Úgy egyig felment, és onnan nincs tovább. Salahék játéka nem kreatív. Volt időszak, amikor Egyiptom kreatív focit játszott, de ez most nincs így. Salah ok, Salah kreatív, de a foci akkor is csapatjáték. Salah Liverpoolban más játékosokkal van körülvéve, itt nincsenek olyan minőségű társai.

Viszont Egyiptom brutál stabil, Nigéria ellen benyelt egy gólt, aztán a következő három meccsen már nem kapott egyet sem. Elefántcsontpart ellen 120 percen át tartotta a 0-0-t. A fekete-afrikai együttes akart többet, Egyiptom csak a remit tartotta, és a büntetőpárbajban sikerült túljutni Halleréken.

Marokkó szerintem a keret alapján erősebb. Marokkónál sok jó játékos, sok kreatív, kreálni képes játékos van. Talán túl sok is, emiatt aligha lesz mindenki a pályán. Simán léptek tovább a csoportból, Malawi rájuk ijesztett, de Hakimiék felőrülték az ellenfelet, és a 2-1 bár nem sima, azért Malawi a végére elfogyott. Egyipmtom a bevált taktikán nem fog változtatni. Stabil védekezés, elöl meg Salah vagy kicselez 3-4 védőt, vagy sem. Azért inkább sem. Marokkó sem fog fejjel a falnak menni, tudja jól, ha Egyiptom betalál, onnantól aztán olyan falakat húz a kapu elé, amit sem áttörni, sem átlőni nem lehet. Az egyiptomi foci defenzív, elég csak megnézni az első meg a másodosztály meccseit, underekkel, 1-0-ákkal 0-0-ákkal Dunát, vagy akár Nílust lehet rekeszteni. Egyiptom lehozott 4 meccset zsinórban 1,5 gól alatt, simán lehozza az ötödiket is. Még a büntetőktől sem félek, tegnapi Khazrit kettétörték a büntetőterületen belül, a spori kiment, megnézte, aztán azt mondja, bedobás :D Tipikusan olyan meccs, amit lehetne kezdeni a büntetőpárbajjal.

Meg ugye under mellett szól, hogy azért a csapatok csak fáradnak, és azért a sztárok meg lehet sztárok, de a LaLiga meg a Pl darálójából nem igazán fitten érkeztek.

Egyiptom - Marokkó: Gólok száma - Felett/alatt tipp