Folytatódnak világ szerte a világbajnoki selejtezők, mind Dél-Amerikában és a Concacaf térségben , valamint Ázsiában.

Dél-Korea nagyon közel van a kvalifikáláshoz, ehhez a Paulo Bento vezette koreaiaknak "csupán" a tabella utolsó helyén, két ponttal szerénykedő szíriaiakat kell megverniük.

Az új kapitánnyal, a két meccse kinevezett Valeriu Titával sem sikerült megváltania a világot Szíriának, ez a sorozat elment számukra még úgy is, hogy papíron, matematikailag ki lehetne sakkozni valamit, ám ehhez minden hátralevő találkozójukat bekellene húzniuk.

Jelenlegi romokban lévő válogatottjuk pedig valószínű nem az épp a katari "becsekkoláshoz" készülő koreaiak ellen kap új életre.

A szírek azonban szívós ellenfelek lehetnek, sosem adják könnyen magukat, októberben a szöuli odavágón is csupán a 88. percben szerzett góllal tudott 2-1 -re nyerni Korea.

Semleges helyszínen rendezik a találkozót a nem túl rendezett, zavaros szíriai viszonyok miatt a helyi arab-emírségekbeli Zabeel Stadionban.

Paulo Bentoval a koreaiak rendkívül szervezetté váltak és látványosan javultak erre az új évre, a novemberi-decemberi felkészülésük remekül sült el.

A januári két európai ellenféllel megejtett barátságos meccseket (Moldovát 4-0, Izlandot 5-1 -re verték) és a múlt heti libanoni tétmeccsüket is győzelemmel tudták le (1-0), s mindezt a legjobbjuk Son Heung-Min nélkül.

Dél-Korea a célegyenesbe érve, Dubaiban válthatja meg a belépőjét Katarba. Szerintem a lendületben lévő koreaiak, most nem az utolsó pillanatokra hagyják a döntést és a csoport utolsó szírek ellen magabiztos sikerrel ünnepelhetik a világbajnoki részvételüket a mai este folyamán.

Szíria - Dél-Korea: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp