Chile ott 2015-ben meg 2016-ban villámgyorsan nyert két Copát. Azok az évek Vidalékról szóltak Dél-Amerikában, Zamorano meg Salas után végre volt élet a chilei fociban. Aztán teltek-múltak az évek, a húzóemberek (Alexis, Vidal, ...elkezdtek öregedni és kiöregedni, a csapat pedig picit visszább esett. A mostani selejtező-sorozatban elég cudarul áll Chile, mindössze a 7. helyen. Ez kulcsmeccs számára, ha itt sem sikerül győzni, akkor tényleg maximum a többi meccs kedvező alakulásában meg a matekban bízhat (5. hely is pótselejtezőt ér), de mi magyarok jól tudjuk, ha már matekozni kell, az általában már nem jelent jót egy selejtezős szériában.

Aggasztó lehet a csapat idegenbeli mérlege, ami 1-2-4. Í háá, csak a legutóbbi Paraguay elleni meccset sikerült behúzni idegenben, de Paraguay egyrészt kb. elszállt, másrészt nem viszi fel a meccseit 3500 méteres magasságba. Mert Bolívia nem lacafacázik, felviszi a meccset La Pazba, ahol sok minden van, csak oxigén nincs. Vagy kevés, így pedig akik ehhez nem szoktak hozzá, azok úgymond 'falnak mennek'. Én egyszer egy teljesítménytúrán megtapasztaltam, amit addig csak hallomásból ismertem. Fura érzés. Meg az a bizonyos holtpont...

Lényeg a lényeg, itt egy remek cikk a témából:

https://www.fourfourtwo.hu/oromfoci/szedules-levegohiany-fejfajas-hogyan-lehet-futballozni-del-amerika-magaslatain-81447/

Chile eleve nincs jó állapotban, egy Vidal, aki nélkül nincs Chile totál formán kívül, nem hiszem, hogy ez az együttes most La Pazban majd csodát tesz. Mert szerintem a győzelem kisebb csoda lenne.

Legutóbbi vb-selejtezőn, amikor találkoztak 2017-ben La Pazban, az azután volt, hogy Chile a csúcson volt, zsinórban két Copa-sikerrel. La Pazban viszont úgymond lefőtt a kávé már akkor is, 1-0-ra kikapott Chile, a meccsről meg sokat elmond mondjuk, hogy a szögletarány 12-1 volt Bolívia javára. Chile 7 selejtezős meccset játszott a szériában, egyszer sem lőtt 1,5 gól felett, mindig nulla vagy 1 gól. Pl. Ecuador ellen, amikor szintén magaslaton játszott, Quitóban, akkor sem lőtt gólt. Quitó 2850 méteren fekszik, ehhez képest La Paz 3500 méter felett. Szerintem ez nagy fór Bolívia javára, de Chile eleve nem játszik olyan igazán acélos formában. A három esélyből kettőt lefedek, szerintem ez nem value bet, de egy korrekt, vállalható opció.

Bolivia - Chile: Dupla esély - Dupla esély tipp