Uruguay a hétvégén Asunciónban aratott szűk 1-0 -ás győzelmével megtartotta esélyét az egyenes kvalifikációra, de ehhez a jelenleg a tökutolsó venezuelaiakat szintén el kell kapniuk immáron hazai környezetben.

A nagy öreg vezér Oscar Tabarez a selejtezőn mutatott zsinórban négy meccse vereség sorozatot nem élhette túl. Igaz, hogy ebben a négyben ott volt két Argentína elleni és egy Brazília elleni fiaskó, de az utolsó Bolíviában elszenvedett 0-3 -as vereség már tényleg sok volt a szövetségnek. Ment az öreg, jött helyére a fiatal Diego Alonso és úgy néz ki új seprű jól seper alapon kezdte el a munkáját. Idegenben mindig nehéz, így a Paraguayban aratott 1-0 -ás győzelem kezdetnek nagyon jó lépés és ennek tényleg csak akkor van értéke, ha Venezuela skalpja is felkerül a falra.

Gyerekkoromban mindig Venezuela volt a tökutolsó a CONMEBOL Vb- selejtezőkön, most ugyanide értünk vissza utolsók, ám azért odahaza rendre tudnak virítani egy-egy meglepőt Rondonék.

Mint most hétvégén is szépen elagyabugyálták Bolíviát 4-1 -re. Az említett Everton csatár egymaga hármat hintett, ezzel szerintem el is lőtte puskaporát.

Venezuela amint idegenben, otthonától távol lép fel teljesen elveszíti az erejét, a minimális merészségét, nem véletlen, hogy eddig hétből hét vereséget számlálnak 2:14 -es gólaránnyal megspékelve.

Bár Uruguay sincsen a topon, a legutóbbi sikerből erőt merítve és, hogy hazai pályán a szurkolók előtt léphetnek fel Montevideóban, mindezek extra motivációval szolgálhatnak Suarezéknek. Márpedig éles meccs lesz, mert a már említett egyenes kvalifikáció sorsa is múlik ezen a fellépésen.

A legutóbbi Uruguay - Venezuela VB-selejtezőn 2016 -ban 3-0 -ás hazai siker született, ha kedden nem is ilyen egyértelmű, de újabb Uru sikert várhatunk.

Uruguay - Venezuela: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp