Volt egy Yuki Bhambri, aki 2017-18 között a saját szintjén "agyonverte a világot". ATP szinteken az indiai fiú elérte a TOP100 -t, ám onnan sérülések hátráltatták és a pandémia sem tett jót, gátolta a tenisz vérkeringésébe való visszatérését. Az utóbbi években elenyésző meccsszámot tudhatott a magáénak, az egykor rettegett hindu nagy adogató 2019 -t és 2020-t kihagyta az utóbbi bő egy évben is csupán hét mérkőzésen szerepelt.

A heti punei versenyen szerencséjére olyan európai ellenfelet kapott a szlovák Jozef Kovalik személyében, aki úgy lépked mostansáf kemény borításon, mint tehén a jégen. A tót fiú 2017 -től kezdve már a hetedik olyan szezonját futja, ahol mélyen negatívan zár taraflex borításon, ráadásul mostanság meccset sem nyer. Tavalyról Tomic ellen volt egy veresége, idén Laaksonen és Elias Ymer látta el a baját két szettben.

Bhambri csak nagyobb nehézségek árán szetthátrányból fordítva kerekedett felül, ez is mutatja az indiai nagyon messze van a régi lehengerlő játékától.

Ellenben csütörtöki olasz ellenfele a rossz évzárás és szinte teljes óév után feljövőben van. Travaglia azon talján teniszezők egyike, aki keményen is megállja a helyét és, ha ez önbizalommal is párosul, akkor az látványosabb játékkal is párosulhat.

Az Ausztrál Openen Bautista-Aguttól ki lehet kapni 1-3 -ra, szoros szettekben, itt pedig az első körben az inkább játékban lévő másik hazai játékos, Ramanathant verte döntő szettben.

Ha rajta túljutott Travaglia, akkor a minden tényezőt tekintve játékban jóval szétesettebbnek tűnő Bhambrit is felőrölheti majd Stefano. Lehet ez is szorosabb meccsbe torkollik, ám szinte biztosra veszem az európai továbbjutását.

Bhambri, Yuki - Travaglia, Stefano: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp