Az Australian Open után robog tovább a teniszélet, a főleg első héten kiesett teniszezők most 250-es tornákon javíthatnak, ki kedve szerint maradhatott kemény borításon, a salakosok pedig Dél-Amerikába utaztak.

Mannarino jól kezdte 2022-t, az év első Grand Slam tornáján a negyedik fordulóig jutott, és csak a későbbi győztes Rafa Nadal állította meg. Két kiemelt játékost is búcsúztatott, Hurkaczot sima háromban verte, míg a tavalyi meglepetésembert Karatsevet négy szettben, viszonylag simán küldte haza. Ha Mannarinonak megy a játék, akkor nagyon kellemetlen játékos bárki számára. Bal kezes, egyenlő oldalon a vágott szervái kegyetlenek, gyakran jár fel a hálóhoz és hát vaj keze van ott, ritkán ront röptéket. Elég unortodox tenyerese van, nem sok teniszezőtől látunk ilyet, de hatékony, stabil fonák oldalról is, viszonylag nehéz leütni a pályáról, nálam ő jobb játékos, mint amit a világranglista (58.) mutat.

Goffin a járvány kitörését követő időszakokban látványosan nem találta a helyét, amin a rengeteg sérülés sem segített. Volt baj a bokájával, és a térdével is, ami miatt a US Open után fel is adta a küzdelmeket 2021-re, ami amúgy sem volt fényes, karrierjében első alkalommal zárt negatív mutatóban, zsinróban hét nyeretlen meccse volt. Ausztráliában tért vissza a belga, Murray ellen fel keleltt adnia a meccsét, a salakos Bagnist és a 100-on kívüli Kudlát verte, majd itt Montpellierben a hazai Bonzit. Most azért egy, vagy több fokkal nehezebb ellenfél következik Mannarino személyében.

Most sokkal jobb formában van Mannarino, mint a belga, az első körben Davidovich-Fokinát is hallatlan magabiztossággal verte, nálam ő jut tobább a következő körbe.

Mannarino, Adrian - Goffin, David: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp