A Király-Kupa elődöntőjébe jutás a tét a 20:00-kor megrendezésre kerülő Sociedad-Betis találkozón. Mindkét csapat jó szezont fut, a hazaiak a hatodik helyen állnak a bajnokságban, míg a Betis a harmadik. Volt időszak, amikor a Sociedad vezette a La Ligát, de sajnos azóta egyre többször szenvedtek kijózanító vereséget és visszacsúsztak a Konferencia Liga-selejtezőt érő hatodik helyre.

A két csapat decemberben találkozott egymással, akkor meglepően sima, 4-0-ás Betis győzelem született. Azt megelőzően, januárban szintén Betis siker, rendes játékidőben még döntetlenre álltak a felek, de a hosszabbítást jobban bírta a Betis. A kupamérkőzés előtt három nappal szintén döntetlenre végeztek egymással, ahol a 84.percben még 2-0-ra ment hazai pályán a Sociedad. 2020 októberében nyert legutóbb a Sociedad, azaz elmondható, hogy mostanában nincsennek jó formában a Betis ellen.

A Sociedad találkozóin vannak gólok, de mostanában ritka, amikor mindkét fél betalál. Legutóbbi tizenöt mérkőzésükön mindössze négyszer fordult elő a gólváltás, amúgy sem a sok gól jellemző a mérkőzéseiken. Ezzel szemben a Betis igen magas gólátlagot hoz. 2.04 a hazai oldalon, míg a vendégeknél kerek hármas. Nagyon jó a támadójátékuk, a második legtöbbet rúgták a bajnokságban, csak a Real tudott többször betalálni az ellenfelek hálójába. Védekezésük sem annyira rossz, átlagban egy gólt kapnak fordulónként.

Mostanában azért sokszor van gólváltás a Betis meccsein, többször is kaptak legalább két gólt. Két egyforma képességű csapat találkozik egymással és az elmúlt pár mérkőzésük azt vetítheti előre, hogy nem egy gólszegény meccs várható. Persze nagy kérdés, hogy a Sociedad melyik arcát mutatja ma. Mindkét csapattól várok legalább egy gólt, és az sem lepne meg, ha újra ikszel rukkolnának elő a csapatok.

Real Sociedad - Real Betis: Mindkét csapat gólt szerez - Igen/Nem tipp