Szombaton folytatódnak a Serie A küzdelmei három órakor a Roma - Genoa összecsapással. A mérkőzés kimenetele eléggé egyértelműnek látszik. Bár bajnok minden bizonnyal nem lesz idén sem a Roma, egy európai kupainduló hely elérése minimális célja a klubnak, a merészebb álmaikban pedig a top4, azaz a Bajnokok Ligája csoportkör elérése lenne a feladat. Ehhez kétség kivül kötelező feladat otthon legyőzni a romokban levő ellenfelet.

Mourinhoék mondhatni elkapták a fonalat. A Juventus elleni meccsen prímán játszottak, de a végkimenetelt ismerjük, feledhetetlen meccset produkáltak a fiúk. Ami nagy dolog hogy az a cumi nem törte meg őket, hiszen azóta három meccsből három győzelem, remek játék, sok lőtt gól (8) jellemezte a csapat játékát. Az Empoli ellen még az is belefért hogy a második játékrészben teljesen visszavettek Abrahamék, miután már félidőben négy góllal vezettek. Továbbra is egyenlet sérültjük van Spinazzola személyében aki még nyáron az EB-n dőlt ki. Így Mou remek formában levő csapatát a legjobb felállásban vezényelheti ki a Stadio Olimpico gyepére ahonnan csak a Juventus, Inter és Milan tudott három ponttal távozni a szezonban.

Amennyire jó most a Roma, annyira hulla gyenge a Genoa. Sokat mondó statisztika hogy 20 bajnoki mérkőzés óta nem tudtak győzni. Kisebb mázli hogy rajtuk kivül még 2-3 csapat botrányos teljesítményt nyújt, így a kiesést még nem kell elkönyvelniük de óriási változásnak kéne bekövetkeznie a feltámadáshoz. Sevát is kirakták, de vélhetően a Lipcse korábbi utánpótlás-edzője Blessin sem fog tudni ...-ból várat építeni. Az Udinese elleni 0-0 bár már előrelépést jelent, a Roma ellen az a játék ma nagyon kevés lesz.

Tipp: mindkét félidőben gólt szereznek Abrahamék. (3-1)

Roma - Genoa: Roma mindkét félidõben gólt szerez - Igen/Nem tipp