A cseh bajnokság sokkal érdekesebben alakul ebben a szezonban, mint a korábbiakban. Régebben a Plzen volt az egyeduralkodó, míg az utóbbi években a Slavia Prága sajátította ki a bajnoki címet magának. A városi rivális Sparta nagyon unhatja ezt a helyzetet és ebben a bajnokságban megfelelően felépítették magukat, ennek is köszönhető, hogy látótávolságon belül, mindössze három pontra vannak a listavezető városi riválistól.

A Sparta Pavel Vrba vezetésével sokkla látványosabb és góldúsabb meccseket produkál, ennek is köszönhető a sikeressége, hogy kicsit megreformálták a támadójátékot, s így a Fortunawin Ligában a Slavia mögött a legtöbb rúgott góllal rendelkeznek, 46 -tal 19 fellépésen összegyűjtve.

Az ősszel az Európa-Ligában is érdekeltek voltak és kettős teher alatt sem rogytak meg, igaz, hogy a Lyon és a Rangers mögött nem sikerült elérni a továbbjutást, de legalább a Bröndbyt megelőzték.

A februári újrakezdést Ceske Budejovicében kezdik meg, idegenben sosem könnyű, ráadásul a Ceske Budejovice egy igen masszív középcsapat, akik odahaza a Strelecky Ostrovban sosem adják könnyen a bőrüket. Eddig 7 1 2 -es mutatójuk van, igazi vár az otthonuk, a Spartanak alaposan fel kell kötnie a gatyáját, ha három ponttal szeretne hazatérni. A minőségi támadóikban benne vannak a találatok, Matej Pulkrab például egymaga hármat szórt decemberben a Bohemians Prágának, de Hlozek és Hancko is rendre jeleskedik a góllövésben. Hazai részről is nagyon adja magát a találat, így a mindkét csapat gól opciót is ajánlom, de én a minimum három szerzett gól mellé húzom be azt a bizonyos X -t.

České Budějovice - Sparta Praha: Gólok száma - Felett/alatt tipp