A következő egy hét vízválasztó lehet a Napoli számára. Mivel szombaton a Milan óriási meglepetésre megfordította a mérkőzést az Inter ellen, így Spalletti csapat ha hozza a kötelezőt és jövő héten legyőzik Inzaghi csapatát is akkor akár a vezetést is átvehetik a tabellán ha csak ideiglenesen is. Ami biztos hogy elképesztő hajrá lehet ebből a jelenleg vezető hármas között a bajnoki címért vezető úton.

Spalletti csapata idén még veretlen és zsinórban három győzelmet számlálnak a Juventus elleni remi óta. A Salernitana ellen valóságos edzőmeccset játszottak legutóbb (4:1) , miután lemosták az ellenfelet a pályáról egy fikarcnyi esélyt sem adva az újoncnak. Bár igaz hogy most idegenben kéne vitézkedniük, a Napoli pont az a csapat akik vendégségben sem illetődnek meg (7-3-1 21:8). Jó formájukat meglovagolva Mertensék szerintem gond nélkül húzzák be ezt a mérkőzést, mert ha hibáznak és egy hét múlva az Intert sem győzik le már csak matematikai esélyük lenne a bajnoki címre.

A Venezia ideális ellenfél. Zanettiék 22 mérkőzésen szerzett 18 pontja nem sok, ellenben kevés. Nagy mázli hogy még náluk is vannak pocsékabb együttesek mint a Genoa, Cagliari vagy a Salernitana. Így jelenleg éppen csak elkerülik a kiesést jelentő helyeket, de nem nyugodhatnak meg hiszen sem itt, sem pl a Torino elleni kövi fordulóban nem indulnak jó esélyekkel. A legutóbbi meccsükön nem játszottak jól, ellenben kis híján piszok eredményesen hiszen az Inter csak az utolsó pillanatban tudta őket legyűrni. Mázlijuk volt hogy nem dőlt el idejekorán a meccs, azért Dzekoék sokkal többet tettek a győzelemért amit a 24-3-as lövési mutató is jól prezentál. Ma úgy érzem nem lesz mellettük fortuna, a két csapat közötti minimum két gólos különbség az eredményjelzőn is megmutatkozhat.

Ősszel úgy tudott 2:0-ra győzni a Napoli hogy 70 percig emberhátrányban játszottak és ezalatt büntetőt is hibáztak.

Tipp: 0-2

Venezia - Napoli: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp