Múlt héten besültem a YB előző fordulós overezével, mivel a Lugano ellen nagyon szenvedősen játszott a csapat. Az első félidőt néztem, halovány focit nyomtak, esküszöm a Luganóban több erőt véltem felfedezni. Pedig a felkészülési meccseken atomfocit mutattak, olyan dominanciával húzták be az első osztályú ellenfeleik ellen a mérkőzéseket, hogy egyértelműen ez volt várható a tétmeccsen is. Meglepetés volt a gyenge játékuk.

Valami tehát mégsem ült. Ha az ellenfél szigorú védekezést választ, akkor nehezebben mennek az akcióépítések. Vélhetően amikor hazai pályán játszanak a szezon hátralévő részén majd, akkor sokkal nehezebb dolguk lesz. A Lugano ellen a 72. percben szerezték a góljukat, akkor, amikor a Lugano valami miatt elkezdett támadni. Több helyzetünk volt ebben a periódusban a vendégeknek, úgy érezték, megnyerhetik a meccset, kitámadtak, és egy nagyon állat kontrából lőtte a győztes gólt Fassnacht.

Pontosan ez lehet most is a recept. A St. Gallen játszik otthon, tehát nem állhat be csupán a védekezésre. Ráadásul ők voltak azok, akik hasonlatos felkészülést produkáltak, mint a YB. Minden meccsükön kaptak és rúgtak is (kivéve a Wil ellen), és ezért tőlük is várható volt a Lausanne elleni első bajnoki meccsen a sok gól. Ők le is hozták ezt, 5-1-re nyertek (persze köszönhető volt egy kiállításnak is).

Azóta figyelem a két csapat rivalizálását, mióta tavaly a kupából a St. Gallen 4-1-el kiütötte a YB-t, és utána a YB kettő mérkőzést hozott le ellenük győztesen, de legutóbb a St. Gallen megint megfricskázta őket (3-1). A kupakudarc egy nagyon fájó pont volt a bajnoknak, hiszen emiatt nem sikerült a duplázás tavaly. Várhatóan tehát egymásnak fognak esni, és a St. Gallen nem fog annyira védekezni, mint tette azt a Lugano múlt hétvégén. Tehát én várom két gólt az első félidőben továbbra is.

St. Gallen - Young Boys: Gólok száma - 1. félidő - Felett/alatt tipp