FA Kupa mérkőzéseket rendeznek a hétvégén Angliában, ahol több élvonalbeli együttes is megszenvedett alacsonyabb osztályú ellenfelével. A Manchester United például ki is esett, de a West Ham és a Chelsea is megszenvedett aktuális ellenfelével.

A Bournemouth a Championshipben szerepel, ahol jelenleg a harmadik helyen állnak. A második vonal lebonyolítása igazán érdekes, jelenleg playoffot ér ez a helyezés, ráadásul két mérkőzéssel kevesebbet játszott, mint a riválisai. Jó szezonjuk van, reális esélyük van visszajutni a legmagasabb osztályba. Ma egy ötödosztályú csapattal találkoznak, túl nagy gondot nem szabadna, hogy okozzon a mai ellenfél.

A National League-ben szereplő együttes szintén playoffot érő helyen van, az ötödikek. Jól szerepelnek ők is, idén csak két vereséget szenvedtek bajnokin, ellenfelükhöz hasonlóan kevés gólt kapnak. Viszont keveset is rúgtak, kiegyensúlyozott csapatnak számítanak, akik általában kevés gólos mérkőzéseket játszanak. Van egy-egy sok gólos találkozójuk, de elég kevés. Legutóbb harmadosztályú együttest sikerült legyőzzenek a FA Kupa előző fordulójában, igaz, főleg ellenfelük dominált. Azért ma nehezebb dolguk lesz, vélhetően ma is inkább a kontrákra és a pontrúgásokra fektetik a hangsúlyt, vag,is hazai dominanciát várok.

Sima hazai győzelmet várok, még akkor is, ha nem ez látszik a kupa jelenlegi fordulójában. Hazai pályán általában rúg legalább kettőt a Bournemouth, remélhetőleg ma ezt megtoldják még eggyel. A tippem az, hogy legalább három hazai gól születik a mérkőzésen.

Bournemouth - Boreham Wood: Bournemouth által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp