Az Australian Open után jön az első komolyabb torna, a helyszín Rotterdam, szokásos 500-as versengés, itt már azért komolyabb összpontosítás, és komolyabb névsor is várható, mint a 250-es versenyeknél.

Goffinnál bőven fenntartom, amit a montpellieri versenyen írtam, nevezetesen, hogy a világjárvány kitörése óta látványosan nem találja a helyét a belgák egykori top tízes játékosa. Ezt részben magyarázza a sok sérülése is, volt gond a bokájával és a térdével is, és még nagyon nincs száz százalékos állapotban Goffin. Egy szinten még tud nyerni, Bagnis, Kudla, és Bonzi még ilyen állapotban sem megoldhatatlan feladat, de amint emelkedik a színvonal, úgy csökkennek az esélyei. Evans nagyon sima három szettben búcsúztatta az Australian Openről, Murray első szett 6:2 után adta fel, és Mannarino is könnyedén verte. Sok a hiba a játékában, ami ilyen szinten már megbosszulja magát.

De Minaurnak nem lehet panasza az évkezdésre, az ATP Cupon Medvedevtől kapott ki, az Openen pedig Sinnertől, mindkettő bőven vállalható kategória. Előtte verte Berrettinit, Humbertet is, de akik alatta vannak, azokat stabilan veri. Nagyon fürge játékos az ausztrál, szinte lehetetlen leütni a pályáról, mindent visszapakol, mindent elér, és gyakorlatilag csak ez elég lenne a győzelemhez, a mostani Goffin ellen. Neki inkább a kemény borítás fekszik, mind a két oldalról jól üt, jól tud rágyorsítani a tompább labdákra, és a hálónál sem ijed meg.

Ismét minden Goffin ellen szól, nagy meglepetés lenne, ha akár csak egy szettet is fogna, nálam sima de Minaur győzelem ez a meccs.

Goffin, David - De Minaur, Alex: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp