Kedvezően alakult eddig a Norwich számára ez a forduló, hiszen a Newcastle kívételével sem a Burnley, sem a Watford, de még az Everton sem tudott nyerni. Igaz, nyert a Newcastle, de ez csak összébb rántotta a hátsó ötöst.

A Norwich az elmúlt pár mérkőzésen már kezd magára találni, legutóbb a Wolverhamptont sikerült legyőzzék az FA Kupában. Azt megelőzően megverték a Watfordot és az Evertont is, vagyis igen jól teljesítettek a bentmaradásért küzdő csapatok ellen. A Norwich egy esetleges győzelemmel feljöhetne a tizenhatodik helyre, igaz, két mérkőzéssel többet játszanak majd az Evertonnál.

A Crystal Palace gyenge szezont fut, de szerintem kiesési gondjaik nem lesznek. A csapatnál szerintem a legnagyobb gond a gyenge középpálya, mert a vendégeknek gólerős támadóik vannak. Ahhoz képest mostanában jó, ha egy vérbeli támadó helyet kap a kezdőben, mert a vendégek trénere a 4-3-3-at preferálja. Általában két középpályással egészül ki a támadóegység, a két szélen, nagyon ritka, amikor Viera két támadóval kezd. Mindegy is, vélhetően nem akkora probléma ez, hiszen más csapatoknál is padoznak gólerős játékosok, illetve már 31 találatnál járnak a Crystal Palace játékosai. Kapni is kapnak, de nem olyan sokat, mint a körülötte lévő együttesek. Kiváncsi lennék, hogy mire lehetne képes egy-két nevesebb védekező játékossal a Palace.

Legutóbbi mérkőzésüket 3-0-ra nyerte otthon a Palace, bár akkor teljesen rottyon volt a Norwich. Azóta kicsit változott a helyzet, magukra találtak és elmondhatjuk, hogy a csapat jelentős lépéseket tett a bentmaradás felé. Kevés alkalommal játszanak olyan mérkőzést, amikor mindkét csapat betalál, ez a gyenge támadójátékuknak köszönhető. Most talán szereztek annyi önbizalmat az elmúlt pár mérkőzés során, hogy legalább egyszer betaláljanak, a védelmük pedig továbbra is sebezhető. Mindkét együttestől várok legalább egy gólt.

Norwich City - Crystal Palace: Mindkét csapat gólt szerez - Igen/Nem tipp