Alexander Bublik istenadta tehetség, de nyilatkozott olyat is ő már, hogy ő utálja a teniszt és csak azért csinálja mert sok pénzt tud vele keresni. Na ebből döntsük el, hogy melyik héten milyet alkot.

Múlt héten Montpellierben fenomenálisan szerepelt, csak úgy sült a keze, márpedig, ha sül akkor jól megy neki, ilyen egyszerű. Nem megy bele a labdamenetekbe, próbálja egy-két ütésből megoldani, múlt héten ezek az egy-két ütések a helyükre kerültek, így tudta legyőzni többek között Krajinovicot az elődöntőben, a fináléban pedig Zverevet, annyira elvette a kedvüket a kazah, hogy a végén a szerb és a német is örült hogy minél előbb véget érhet a szenvedése.

Ám Bublik is iszonyatosan hangulat ember, most megvolt az évenkénti egy-két hetéből az egyik melyen minden passzolt, ő sem szokott egy ilyen remekül sikerült hét után a következő egybőli fellépésén ugyanolyan olajozottan működni.

Andy Murray csípő protézis ide vagy oda, ugyanolyan elánnal küzd a visszatérése után. Amíg bírja szusszal addig szép eredményeket ér el, de az ő kora és az igénybevétele, a műtétek azért meglátszanak a kondícióján és ezt nem kell szégyellni. Sőt elismerésre méltó, hogy így visszatudott jönni a legjobbak köz, ott van a TOP100 -ban újra és azért küzd, hogy még feljebb érjen.

A skót most teljesen pihenten várhatja az 500 -as rotterdami első fellépését, ellenben riválisával.

A jelenlegi Murray is élet veszélyt jelent a háló másik oldalán állónak. Nem hiába kapta el akár ebben az évben, például Opelkát, kétszer Basilashvilit, a felkészülés elején pedig a Mubadala Openen még Nadalt is.

Ki tudja a jó kedvében, Bublik mennyire partizta szét az elmúlt egy-két napot ... :) Egy torna megnyerése után alapból nehéz belerázódni egy következő heti eseménybe, ráadásul, ha az első körben egy Andy Murray típusú mindent visszatevő rivális jön, úgy még nehezebb.

A pihent Andy ma a vártnál simábban is elkaphatja a múlt héten nagyot mutató Bublikot.

Bublik, Alexander - Murray, Andy: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp