Az élvonalbeli Nantes fogadja a másodosztályú Bastia csapatát a Francia Kupa negyeddöntőjének negyedik és egyben utolsó mérkőzésén. Érdekes lesz az elődöntő bármelyik együttes is jusson tovább. Kvalifikálta már magát a Nice, aki kiejtette a PSG után a Marseille-t is, a Monaco és egy harmadik vonalbeli együttes, a Versailles FC. Érdekes, hogy ígyis-úgyis lett volna harmadosztályú együttes a legjobb négy között, lévén egymást kapta a két együttes. Ehhez a hármashoz csatlakozhat valamelyik együttes, akiknek még esélyük is lehet a döntőbe kerüléshez. Vagyis ekkora nagyon régen nem is lehetett, mint most. Vagy soha.

A Nantes azelső osztály középmezőnyében helyezkedik el, és ha egy kicsit megembereli magát, akkor egy jó szezonhajrával akár harcban is lehetnek a nemzetközi kupás helyekért. Esélyük nem igen lesz, arra itt lesz a kupa. De akár nyomást gyakorolhatnak az előttük álló együttesek valanelyikére. Ami azt illeti egész jó formában vannak, persze azért néha becsúszik egy-egy vereség, de ez természetes. Az idén nagyszerű Nice mellett a jó szezont futó Strasbourgtól kaptak ki legutóbb, egyébként pedig átlagban havonta szenvednek egy vereséget. Visszanézve egyébként majdnem minden vereségük előttük álló csapat ellen volt, egyedül a Reims a kívétel.

A Bastia csapata hatalmas lehetőség kapujában áll, pedig az idei szezonjuk valani katasztrófa. Nehezen érthető, hogy hogyan jutott a legjobb nyolc közé olyan együttes, akik a kiesés ellen harcolnak a másodosztályban, de ettől szép (vagy kaotikus) egy kupaszezon. Ha választani kellene nyílván a kupát engedik el, bár hétvégén a hetedik helyen álló Le Havre elleni találkozó nem feltétlen az a mérkőzés, amit meg fognak vagy meg tudnak nyerni. Már ha a statisztikát nézzük. Akkor már inkább az azt követő három találkozó valamelyike lehet az (vagy mind), amit reális esélyük van behúzni.

A csapatok helyzetét látva azt kell, hogy írjam, egyértelműen a hazai együttesnek áll a zászló. Azonban nem szabad elfelejteni, hogy a szívűket és lelküket kitehetik ma a vendégek a pályára és teljesen megnehezíthetik a dolgukat. Aztsem tartom kizártnak, hogy félidőre egy esetleges 0-1-gyel mennek a csapatok és a második félidőben egyenlít a Nantes, de persze sokkal valószínűbb, hogy a Nantes talál be mindkét félidőben. Azt várom, hogy mindkét játékrészben születik legalább egy-egy találat.

Nantes - SC Bastia: Gól mindkét félidőben - Igen/Nem tipp