Az esti program utolsó mérkőzéseként láthatjuk Rotterdamban Marcit, köszönhető, hogy holland ellenfelet kapott a legjobb nyolc közé jutásért Griekspoor személyében.

Griekspoor nem annyira az ATP versenyek világában él, a tavalyi évét is sokkal inkább a challanger tornák jellemezték, és itt elég nagy a szakadék a játékosok minőségét illetően. Viszont a rotterdami 500-as tornára rendszerint szabadkártyát kap a szervezőktől, amit egy-egy meccs elejéig meg tud hálálni. Verte már első fordulóban Wawrinkát, Khachanovot, és a mostani tornán Karatsevet búcsúztatta, viszont a jó formát sosem tudta átmenteni a következő körre. Remélem ma is pontosan ugyanez történik. Idén úgy nézett ki, hogy nem lesz meglepetés sikere a hollandnak, Karatsev 6:2 5:2-re vezetett, később a harmadik szettben volt meccslabdája is, mégsem tudott nyerni. Ez azért nem teljesen Griekspoor érdeme, Karatsev minden labdát képes volt világgá ütni, aztán a tiebreakben 7:0-ra nyert a holland.

Fucsóban az a szép, hogy egy viszonylag gyenge periódus után simán tud egy nagy menetelést mutatni, meg fordítva is. Az év eleje nem sikerült olyan jól, első körös kiesés AO-ról, meg az egyik felvezető tornáról is, csak Zandschulpot tudta verni januárban. Viszont a rotterdami tornáról lehetnek szép emlékei, tavaly itt döntőzött Rublevvel, szóval elég sok megvédendő pontja lenne. Krajinovic ellen az első szettben nem úgy tűnt, hogy ebből a pontból sok lesz megvédve, de a második szettre összekapta magát, és onnan nem volt kérdés. Stabil volt alapvonalról, fejben ott volt, jó érzékkel ment fel a hálóhoz, így sima dara volt. Ezzel a játékkal kérdés nélkül verné Griekspoort is.

Ez a szorzó egyértelműen a hazai rendezés miatt szól, látva mind a kettejük első körös meccsét, Fucsovicsnak kell nyerni.

Griekspoor, Tallon - Fucsovics, Marton: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp