A buenos airesi torna második körében csap össze Fabio Fognini és Pedro Martinez. Az olasz a kiemelt mégis az esélytelenek nyugalmával várhatja ezt a párharcot. Aki egy kicsit megvizsgálja kettejük formáját rádöbben,hogy bizony nem véletlen.

Az olasz a tavalyi évet inkább utazgatással töltötte egyik versenyről a másikra mintsem mérkőzéseket nyert volna. Augusztus óta összesen 4 meccset nyert és 13-at bukott. Persze ezek nem salakos tornák,de abból az aspektusból még rosszabb a kép ha megnézzük,hogy a szemcsés borítás specialistája és milyen produktumot láthattunk tőle. Monacoba címvédőként próbálta odatenni magát ebből adódott,hogy ment 3 kört. Ezen kívül csak a zakók sorakoznak a neve mellett a vörös talajon. Idén egy mérkőzést nyert összesen és ez lesz az első éles salakos mérkőzése ezért túl nagy intenzitásra nem számítok. Kondicionális problémákra is készülni lehet Fognini esetében. Valamikor biztos összekapja magát,de kétlem,hogy erre most kerülne sor hiszen a salak szezon előfutárai ezek a februári tornák. Bár szomorú tény nem csak én látom így hanem a fogadók szinte egyöntetűen Pedrot favorizálják.

A spanyol kezdetben kemény pályán jobban teljesített annak ellenére,hogy a salak közelebb áll hozzá azonban az elmúlt két évben sokat fejlődött a játéka Martineznek. Tavaly az év második felében már összejött neki például egy Kitzbüheli döntő és egy challenger torna győzelem. A bemelegítés is megvolt számára hiszen Cordobába egy kört menni tudott,itt pedig a múlt heti döntőst két sima játszmában verte. Még ha hozzávesszük,hogy a chilei fáradt lehetett így is szép eredmény.

A formák és az idei év mutatott játéka alapján elég egyértelmű spanyol siker várható.

Fognini, Fabio - Martinez, Pedro: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp