A horvát bajnokságot kisajátította magának évek óta a Dinamo Zagreb. A legutóbbi négy bajnoki idény győztese, mindenféle fordulatot és izgalmat mellőzve gond nélkül húzta be sorban a bajnoki aranyérmeket. A 2017/2018-as szezon után először (legalábbis jelen állás szerint..) némi izgalmat hozhat a bajnoki hajrá. A 36 fordulóból a 24.karikában járunk amikor is a címvédő mögött öt ponton belül három csapat is tolong (Rijeka, Osijek és a Hajduk Split). Így bár a Zagrebi csapatnak csütörtökön fontos Európa Liga szereplése lesz a Sevilla otthonában, nem vehetik félvállról a mai meccset. A csapat amúgy is remek formában várja a találkozót. A rövidke téliszünetből két győzelemmel tértek vissza. A jelenlegi bronzérmes Rijeka elleni meccsen kérdés sem volt melyik csapat szerzi meg a három egységet, végig domináltak Orsicék aki miután gólt jegyzett vészesen közel került a 10 bajnoki találathoz. Pár napja pedig az Istra ellen egy a rossz utolsó döntések miatt nehézzé vált meccset tudtak megnyerni (24-3 lövési mutató) ismét teljesen megérdemelten.

A jó forma tehát adott hazai oldalon, a csapat is szinte teljes és a Gorica pedig az egyik kedvenc ellenfele a Zagrebnek ugyanis egy döntetlent leszámítva mindig legyőzték őket. 2021-ben például hat alkalommal is jobbnak bizonyult Damir Krznar csapata.

A Gorica nagyon rosszul kezdte az új évet ugyanis az Istra elleni vereséget követően (1-2) a Hajduk Split csúnyán átlépett rajtuk saját közönségük előtt (0-4).

Nagyon meglepne ha nem tartaná otthon a három pontot a fővárosi csapat. Az EL meccsig 5 nap pihenőjük lesz ami elég kell legyen.

Tipp: 2-0

Dinamo Zagreb - HNK Gorica: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp