Tsitsipas, a torna első számú kiemeltje gyakorlatilag begyalogolhat a rotterdami ötszázas döntőjébe, miután az elődöntőben a kvaliból feljutó Lehecka lesz az ellenfele.

Tsitsipas nem kezdte rosszul az évet, az idény első Grand Slam tornáján az elődöntőig menetelt, csak az örök mumus Medvedev állította meg. Aztán jött a váltás a termi környezetre, ami a görög egyik legnagyobb erőssége, nyolc megnyert tornagyőzelméből ötöt is ilyen körülmények között szerzett. Davidovich-Fokina ellen még akadozott a gépezet az első körben, bukott egy tiebreakes szettet, de aztán Ivashka és de Minaur ellen már simán kettőben túl lépett. Roppant stabilan játszik az alapvonalról, első szerva mögött 80%-ban nyeri a pontokat, rengeteg ászt üt, és a hálónál is patika, ezen az ágon magasan kiemelkedik a görög.

A cseh Lehecka a kvalivól jutott fel a rotterdami főtáblára, már ott is kisebb meglepetésre a jóval előrébb rangsorolt Moutet-t verte. A nagy menetelés folytatódott, Shapovalovot is lesimázta az első körben, fordított a hazai Zandschulp ellen, és a ki-ki meccsen Musettit verte egy őrült, több mint két órás meccsen. Lehecka egy tehetséges challanger játékos, de ugye tudjuk, hogy az ATP tour azért bőven más kávéház, ha jól láttam ez volt az első versenye a legmagasabb szinten. És egy elődöntő is más kávéház, mint egy első körös meglepi Shapo ellen, ilyen szintű ellenfél ellen talán sosem játszott.

A realitás talaján maradva, nem nagyon tudom elképzelni, hogy hogyan tudná Lehecka egyáltalán megnehezíteni Tsitsipas dolgát, nem hogy szettet lopjon tőle. A másik ágról kőkemény játékos fog a döntőbe jutni, nem hiszem, hogy szívesen túlórázna a görög, nálam ez 2:0.

Tsitsipas, Stefanos - Lehecka, Jiri: Fogadás szettre - Pontos Eredmény tipp