"Csúcsragadozók" ütközete, akarom mondani csúcsadogatóké.

Régen Ivanisevic, Rafter, majd Karlovic, Anderson, Isner, most meg Opelka ...

Megvan a teniszezőknek az a prototípusa (ezekben az említett személyekben), akik a tenisz játékot leegyszerűsítve, a testi adottságaikat érvényre juttatva a szerváikból, adogatásaikból élnek meg.

A 2 méter feletti magasságuk előirányozza a nagyobb szöget ezáltal nagyobb erővel, gyorsasággal tudják a kezdő ütésüket megütni. Kis túlzással, mintha létráról adogatnának. Egy magasra pattanó labdát is ezerrel könnyebb nagy erővel megütni, úgy, hogy visszaadhatatlan legyen az ellenfélnek. Nos ez a helyzet, ezek a játékosok ezzel az előnnyel próbálják a tenisz egyéb területén meglévő hiányosságaikat kompenzálni. Mert ami adogatásban előny, az futásban, mozgékonyságban bizony hátrány.

Isner mindig ott van még a legjobbak között és ezt a híres szervájának köszönhető. Az "újkori Isner" meg éppen a mai ellenfele, Reilly Opelka személyében.

Dallasban amúgy is gyors a borítás, ami csak rátesz a lapátra ezen két játékos esetében.

Isner Kevin Anderson ellen már be is mutatta a három tie-breaket is prezentáló összecsapást és 7:6,6:7,7:6 -ra ment tovább az első körből, majd Pospisil ellen egy könnyebb 6:4,6:4 -el készült a mai derbire.

Opelka Stebe ellen hozta két tie-breakben az első fordulós feladatát, majd Mannarino ellen már könnyebb második körrel hangolt ő is.

Talán az sem véletlen, hogy eddigi találkozásaik során rendre a rövidítés jelentette a szettvégjátékokban a döntést.

A történelem folyamán eddig négy összezörrenésük során rendre döntő szettes párharcok és egy Grand Slam négy szettes eredmény. Most kapaszkodjunk meg! Az utolsó három meccsükön, mind a 10 lejátszott szett rövidítésbe torkollott!!!! Ezek után ma se várjunk ezen a téren meglepetést, ma is tie-break parádéval tarkított döntő szettes adogató horrort várhatunk!

Isner, John - Opelka, Reilly: Játékok száma - Felett/alatt tipp