Ezt a helyzetet most ki kell kihasználnia a Fradinak. A Puskás Akadémia és a Kisvárda is pontot-pontokat veszített, így pedig visszavehetik a tabella első helyét. Ehhez mindösszesen annyi kell, hogy elhozzák a három pontot Zalaegerszegről.

A Fradi játszott egy kupameccset a Vasas ellen hét közben, ami megint nem sikerült túl jól. A győzelem összejött ugyan, de a játék továbbra sem jó. A Vasasról tudjuk, hogy elsőosztályú kerete van, a játéka azonban nagyjából az első osztály legalja. Ellenük szenvedett a Fradi… Ahogy múltkor is írtam, a zöld-fehérek próbálkoznak, akarnak, de nincs összhang, nincs játék. Csak passzolgatnak, hol jobban, hol rosszabbul, de nem látom a tudatosságot. Ami megvolt Rebrov, és talán még Stöger alatt is, az mostanra elveszett. Csercseszovról mindenki sejtette, hogy nem jó edző, de hogy ennyire fogalmatlan, azt nem tudtuk… Talán el kellene gondolkodnia Kubatovnak (és az ország vezetésének is), hogy oroszból még soha semmi jó nem jött, és nem kellene annyira hozzájuk dörgölőzni. A tudás és fejlődés mindig nyugatról jön! Rebrov is a tudást Angliában szedte fel, nem Lobanovszkijtól!

Visszatérve a meccsre, a Fradi előtt adódott egy lehetőség. Ki kell használni. A Zalaegerszeg jóval előrébb áll, mint azt a tényleges tudásuk alapján várnánk. Waltner Robi szinte minden alkalommal elsírja magát, először a sok problémája miatt, aztán meg azért, hogy ennek ellenére milyen jól játszottak, és hogy ő milyen boldog. Az MTK elleni meccset néztem, hát ott az első félidőben nagyjából ötöt kellett volna kapniuk, a második játékrészben is szerezhetett volna még gólt Márton Gábor csapata. A ZTE tehát ebben az évben mákos, lassan meg kell indulnia a lejtmenetnek.

A viszonylag jó helyezés a tabellán viszont eredményezhet náluk egy kicsit bátrabb játékot. Ez azt jelenti nálam, hogy kevésbé kell a védekezésre koncentrálniuk, mert nem kell maguk mögött tartani egy-egy iksszel a vetélytársakat. A bátrabb játék eredményezhet támadóbb stílust, amihez pedig egyenesen társul a nyitottabb védekezés is. Amúgy is egy rakás kakinak tartom a Zete védelmét, most a Fradi ezt kihasználhatja végre.

Szerintem tehát meglehet a félidőig a két gól, ha az a játék valósul meg, amit várok.

Zalaegerszegi TE - Ferencváros: Gólok száma - 1. félidő - Felett/alatt tipp