Először pakolni akartam az overt ezerrel. Megláttam a párosítást, és azt mondtam magamban, a két csapat játéka felettébb illik egymáshoz, perzselni fog a pálya. Aztán elkezdtem tanulmányozni a részleteket, és a tippem teljesen más irányba ment el. Mi okozta ezt?

A Sassuolo még De Zerbi alatt lett az egyik nagy kedvencem, kiváló támadójátékosok, az Atalanta játékstílusára hajazó futballal, szimpatikus koncepcióval. Aztán De Zerbi elment Ukrajnába, és jött helyette Alessio Dionisi, aki nekem már annyira nem tetszett. Ő egy olyan edző, aki jelentősebb futballmúlt nélkül érte el azt, hogy elsőosztályú edző legyen. Védőjátékos volt, nagy szabadrúgásokat lőtt állítólag az olasz negyedosztályban, de nem hinném, hogy Szinisa Mihajlovics szinten tette volna mindezt. Azzal sikerült nevet szereznie magának, hogy megnyerte az Empolival a másodosztályt, méghozzá nem rossz játékkal. De láttuk, hogy az Empoli továbbra is baromi jó kis csapat, nem Dionisi volt ott a motor, illetve a generátor… Szóval eljött Sassuolóba, és a Sassu hiába áll a 12. helyen a tabellán, a játéka már nem annyira szerethető. Próbálja Dionisi a De Zerbi által meghonosított stílust továbbvinni, de nincs meg hozzá a képessége és tudása. Olyan támadósora volt az évad elején, amelyiket bármelyik klub megirigyelte volna: Berardi, Raspadori, Djuricic, Boga, Traore, Obiang, Scamacca. Ezek az arcok lehet, hogy nem világsztárok, de baromi jó focit tolnak, láttuk Berardit és Raspadorit az olasz EB-bajnok csapatban is! Ilyen játékosokkal a rúgott 39 gól kevés 24 forduló után (az Empoli például 37-nél jár…).

Tehát a gólokra fogadni nem merek, mert itt jön a hírfelsorolás: Bogát eladták az Atalantának. Raspadori összeszedte a sárga lapokat, így eltiltott. Djuricic sérült, Scamacca szintén eltiltott a lapok miatt, míg Obiangnak szívproblémái vannak. Ki maradt: Berardi és Traore. És Gregorie Defrel, aki nagyon peremember, ebben a szezonban 1 azaz egy gólt lőtt. Hát ez nekem nagyon kevésnek tűnik. Nem merem kivenni a sok gólt ilyen támadókkal.

Ha ez nem elég, akkor ott van még a Roma gondja: a kedvenc támadóim egyike Zaniolo, aki szintén bepirosult, így nem lesz. Marad Abraham, Afena-Gyan, El Shaarawy és az egyre inkább elszürkülő Shomurodov. Veszélyes tehát gólokra menni.

Viszont megtetszett, hogy a Sassuolo egyre nagyobb lejtmenetbe került: a Verona és a Sampdoria is nagyon nagy pofonban részesítette őket a közelmúltban, ráadásul a Verona a hazai pályájukon. Szerintem a Roma sokkal jobb csapat, Mourinho nálam top edző továbbra is, és az ilyen meccset, ilyen ellenfél ellen be kell húzniuk! Ha kell, akkor egy góllal, de nyernek szerintem a Farkasok…

Sassuolo - Roma: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp