Az amerikai kemény pályás torna sorozat tovább folytatódik. A jelenlegi állomás Delray Beach. Az első fordulóból általam kiszemelt találkozó nem más, mint Maxime Cressy – John Millman összecsapás. Korábban még soha nem találkozott a két játékos.

Az idei évben talán sikerül az áttörés az amerikai számára? A jelek erre utalnak hiszen nagyon bekezdett az idei évben. Az Ausztrál Open felvezető tornáján egészen a döntőig menetelt ahol csak a későbbi Ausztrál Open bajnok Rafael Nadal győzte le. Az év első Grand Slamén sem vallott kudarcot. Ahol egészen a legjobb 16 közé jutott ami elképesztő teljesítmény. Medvedevtől is csak óriási csatában kapott ki hiszen két tie breaket is játszott. Az eredményein kívül amire felkaphatjuk a fejünket egyrészt egy két méter magas srácról beszélünk másrészt szerva röptét játszik ami mára egy teljesen kihalt stílus lett.

Ellenfele a veteránnak mondható Millman lesz aki későn érő típusként,már rutinos játékosként robbant be az élmezőnybe néhány évvel ezelőtt. Azonban az utóbbi két év a szenvedésről szólt az ausztrálnak. Tavaly pedig ez odáig fajult,hogy sikerült negatív mérleggel zárnia a kemény pályás szezont. A mostani évben is folytatódik a vesszőfutása hiszen 5 mérkőzésből egyet nyert ráadásul azt is Feliciano Lopez ellen aki már 40 éves.

John már a 4.éve fog játszani ezen a tornán és minduntalan az első körben kiesett és kétlem,hogy ez ma másként lenne. Egyrészt lassan mozog a pályán másrészt a szervái sem elég élesek. A szerva röptével szemben kellenének az ausztráltól a gyors lábak és kemény ütések amelyek közül egyik sincs a jelenlegi palettájában. Szerintem bántóan sima győzelem lesz ez az amerikai számára.

Cressy, Maxime - Millman, John: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp