Az első forduló küzdelmei tovább folytatódnak a mai napon Delray Beachen. Az idő jó de túl sok néző egyelőre nem gyűlt össze még hazai játékos mérkőzésein sem a tegnapi napból kiindulva. Rengeteg amerikai játékos indult ezen a tornán,de belterjes meccsbe a verseny korai szakaszában inkább nem érdemes belebonyolódni. Ezért is esett a választásom a Denis Istomin – Sam Querrey összecsapásra.

Mindkét játékos öreg róka már a mezőnyben. Ami hasonlóság még bennük,hogy játékuk elég egyszerű hiszen a nagy adogatások és gyors pontok jellemzik stílusukat. Korukból adódóan világranglistán elfoglalt pozíciójuk látott már szebb napokat is. A szorzók véleményem szerint elég elmértek a két játékos formáját látva.

Sam elég szép negatív rekordot gyűjtött és meglátásom szerint folytatja ezt a történetet a mai napon. Ugyanis tavaly július óta nem sikerült mérkőzést nyernie. Ez 9 mérkőzéses széria egyhuzamban. Az utóbbi öt találkozóján még szettet sem nyert. Második szervájából múlt héten Dallasban Anderson ellen is alig tudott pontot nyerni pedig a dél-afrikai nem egy higany mozgású.

Az üzbég sem élete csúcspontján van azonban nála már Dallasban látszott,hogy elindult felfelé hiszen Broadytól egy három órás meccs tie breakeben kapott ki amire azt hiszem még maga a brit sem gondolt. A selejtezőben pedig mindkét akadályt elég jól vette pedig papíron esélytelen volt.

Az utóbbi 3 meccsét látva sokkal jobb formában van Istomin,mint Querrey ráadásul ami kulcs fontosságú a mérkőzés kimenetelét illetően,hogy második szervából jobb az üzbég. Ekkora szorzón szerintem kár kihagyni,mert ilyen különbség nincs a két fél között.

Istomin, Denis - Querrey, Sam: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp