Sok víz lefolyik még a Tiszán, mikor a Kisvárda - Paks találkozónak a kezdő sípszava elhangzik majd a Várkerti Stadionban, de a fogadóirodák olyan kecsegtető szorzókkal nyitották a gólos piacot, hogy főben járó vétek lenne nem azonnal lecsapni rájuk. Próbáltam keresni a buktatót a tippemben, de bárhonnan közelítettem rá mindig oda jutottam, hogy ezen a találkozón lesz legalább 3 találat.

Lehet a Kisvárda idei teljesítményéből generálták ezt a viszonylag magas oddsot, de még mielőtt tévútra mennénk, a Kisvárda szeret és tud is gólratörően játszani, ha az ellenfél is olyan. A két idei idegenbeli 0:0-n (Loki, UTE) mutatott játék köszönő viszonyban sincs például azzal, mint amit a Kispest elleni hazai 3:2-n mutattak Bumbáék. Most a Paks ellenin inkább ez utóbbira számíthatunk, hisz a vendégcsapat köztudottan szeret belemenni egy kis adok-kapok játékba. Ettől függetlenül sem húznám túl a gólhatárt, mégpedig azért nem, mert Erős Gábor csapata azért a védekezését tekintve sem az "indultak még" kategória. Ha figyelmen kívül hagyom a várdaiak hazai eredménysorából a komoly utóéletet megélt Ferencváros elleni 0:4-et, akkor tisztán látszik, hogy egyedül csak a Honvéd volt képes kétszer bevenni a szabolcsiak hálóját Kisvárdán. Szerintem meg is kapták ezért a védekezésért az öltözőben a magukét Lazar Cirkovic-ék, tehát valószínű, hogy a paksi támadásokra sokkal koncentráltabban reagálnak majd. Elől pedig most már tényleg illene valamit villantania a hosszú gólcsendben szenvedő Jasmin Mesanovic-nak. A vírusból most már teljesen felépülő Jasir Asani-ról csak azért nem beszélek, mert az Ő gólszerzésében szinte biztos vagyok. Már az őszi 2:2-nél is bizonyította, hogy neki ízlik a Tolna megyéből érkező csapat játéka.

Sokan féltették a paksiakat, hogy miként érinti Bognár György csapatát a Fia, Stefi távozása, de azt kell mondjam, hogy az összkép olyan, mintha sohasem lett volna a Paks játékosa. A Ferencvárost, immár Bognár István nélkül, olyan szinten lefocizták a Groupamában (0:3), hogy külső szemlélő azt hihette a vendégcsapat küzd a bajnoki címért. Azután jött egy átmozgató edzésnek minősülő kupameccs a Csákvár otthonában (0:2), ahol kiderült, hogy az MTK-tól visszahozott Haraszti Zsolt is kiválóan illik Bognár Gyuri játékrendszerébe. Majd amikor már kezdték azt hinni, hogy a bab is hús, akkor a Gyirmót gyorsan visszarántotta Őket a földre. A 3:2-es gyirmóti győzelemmel végződött meccsen, azért előjöttek azok a hibák, amik egész évben jellemezték Őket és amiknek a kiküszöböléséhez a téli szünet kevés volt. Hiába rendelkeznek az immár 20 gólos Ádám Martin vezérletével a liga leggólerősebb támadósorával, ha hátul a liga legtöbb gólt kapó védelme próbálja hatástalanítani az ellenfél támadásait. Ezen a felettébb foghíjas védekezésen csak tovább ronthat Windecker József eltiltása, hisz szűrőben azért Ő jó teljesítményre képes.

Mint a bevezetőmben említettem messze még a kezdő sípszó és addigra várhatóan nem keveset esik majd ez az odds. Ezért nem is tétlenkedem, mert bármi is történik ezen idő alatt, ettől az elképzelésemtől úgysem tántorítana el.

Kisvarda - Paksi SE: Gólok száma - Felett/alatt tipp