Nagyon vártam már ezt a találkozót, bár csoportgyőztes Pool szurkolóként könnyebb ellenfélnek jobban örültem volna, s tekintve a sorsolás alakulását, azt hogy először egy könnyebbnek igérkező osztrák túra volt beígérve a Salzburg ellen, kicsit szíven ütött, mikor láttam, hogy a jelenlegi legjobb olasz csapat ellen kell megmérközzön a Pool már a nyolcaddöntőben.

A tippem legnagyobb indítéka az az idei szabályváltoztatás a BL-ben, miszerint eltörölték az idegenben szerzett gól előnyét, így az első meccsnek jóval kisebb a tét, mondhatni csak annyi, hogy a döntést minél inkább hagyjuk a második mérkőzésre.

Láthattuk ezt a mentalitást a Real Madridtól is a tegnap este a PSG ellen, hátul nagyon masszívak voltak, elől viszont impotensek, 0 kaput talált lövés a spanyol bajnokság éllovasától a BL nyolcaddöntőben eléggé gyenge teljesítmény.

Bár a Liverpooltól nem várom azt, hogy farkat behúzva próbálja védeni a 0-0át 90 percen át, hogy majd a visszavágón lerendezzék, ugyanakkor mindenki tisztába kell legyen, hogy ez a párosítás első párharca, a lényegi dolgok a visszavágón dőlnek el. Hasonló mentalitást láthattunk az Arsenal elleni ligakupa elődöntő első mérkőzésén is, akkor is egy csendes lefolyású 0-0-as találkozó után várták a visszavágókat. Hosszú idő után a Poolnál mindenki egézséges, hatalmas kerettel készülhetett Klopp, a védelem Van Dijk-Matip párossal stabil lábakon áll, Alisson az útobbi meccseken rendre bravúrt képes bemutatni, középen pedig a Thiago-Fabinho szürő páros remekül egészíti ki egymást mind támadásban, mind védekezésben.

Az Inter három nagyon kemény mérkőzésből érkezik ebbe a BL párharcban, sorozatban AC Milan, Roma, Napolival volt találkozásuk. Ők hazai pályán sem ronthatnak rá magas kitámadással a Poolra, mert elég egy megingás, s máris Mané-Salah-Jota/Firmino/Diaz rohamozza a szanaszét levő védelmüket.

Szerintem ez a tegnapi PSG-Realhoz hasonlóan egy óvatos, kevés gólos mérkőzés lesz.

Inter - Liverpool: Gólok száma - Felett/alatt tipp