A teniszezők egy kisebb része a salakot és Dél-Amerikát választotta februárban a versenyzésre, jobbára az igazi salakspecialisták mentek délre, mintsem hogy a kemény borításon maradjanak Ausztrália után.

Ha alapvetően salak játékosokról beszélünk, akkor a dél-amerikaiak 99%-a ebbe a körbe beletartozik, nem kivétel ez alól Delbonis sem. Már 31 éves, két tornagyőzelme van, mindkettőt a szemcsés borításon szerezte. Klasszik bal kezes, nagy pörgetős teniszező, stabilan tartja a formáját, a jobbaktól simán kikap, az alatta lévőket pedig rendszerint nagy magabiztossággal veri. Idén már a harmadik salakos helyszín neki ez a riói verseny, először Cordobában kezdett, majd kapott ki Tabernertől, majd Buenos Airesben jó barátját del Potrot búcsúztatta, ahol aztán az elődöntőben a későbbi győztes Ruud verte sima kettőben. Rióban Galan ellen kicsit döcögött a szekér az első körben, túlórázott ő is, viszont Alcaraz személyében a második körben komoly ellenfél jön.

Alcaraz a spanyolok feltörekvő csillaga, tavaly ilyenkor még bőven 100-on kívül volt a ranglistán, azóta szinte folyamatosan dönti meg a saját rekordjait, jelenleg 29.helyen áll a még mindig csak 18 éves fiú. Alapvetően ő is inkább salakos játékos, de sokkal inkább allcourt, kemény pályán is ugyanolyan sebességgel tud játszani, mint salakon. Az első (salakos) versenye az Australian Open óta, Munar ellen ő is bukta az első szettet, de aztán feltörölte vele a brazil salakot, eléggé megtalálta az első szett után a teniszét. Egy év alatt sokat fejlődött fejben, felszedett jó pár kiló izmot, az alapütései mind a két oldalról gyorsak, felszállóból elveszi az ellenfél idejét, és mind ezek mellett rettenet gyors, Ferrero munkája igencsak beérni látszik.

Alcaraz gyakorlatilag a rutinon kívül már minden másban előrébb jár, mint Delbonis, gyorsabb, stabilabb, jobbak a lendületi ütései, nálam ez sima spanyol győzelem.

Delbonis, Federico - Alcaraz, Carlos: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp