Mi volt egy éve?

Nyílván sokminden, meg ki a fene emlékszik rá. Nos én sem emlékeztem, csak arra, hogy volt Porto meccs a BL-ben, amikor a Porto mindkét félidő első percében gólt lőtt. Most visszakutattam, és a Porto - Juventus találkozó volt az, mikor a Juve bealudt a félidők elején, és mindkét játékrész első percében benyelt egyet-egyet. Végül 2-1-gyel a Porto lehozta, aztán a visszavágón 3-2-es ráadásos meccsen Chiesáék végül továbbléptek.

A Portónak most egy szinttel lejjebb könnyebb dolga lehet. A Lazio nem a Juve, ráadásul a Lazio erőssége nem a védekezés. Vagy az biztos nem. Ha már emlékeke, nekem a 2020-es év első Lazio meccse ugrik be az Empoli ellen, ahol az Empoli rengeteg helyzetet dolgozott ki, gólokat lőtt, kapufát lőtt, ilyen gálameccs jellegű bajnoki volt, nulla védekezéssel.

Ami fura, hogy ezek után a római csapat össze kapta magát, és sorra hozat le meccseit nulla kapott góllal. A kupában a Milan rakott egy négyest a táblára lőtt gólokból, de a Lazio bajnokin szépen szerepel, jön felfelé a tabellán és akár még a BL-indulásért folytatott harcba is beleszólhat.

Hétvégén az Udineséhez látogatnak, nem egy nyerhetetlen találkozó. Kérdéses, hogy a római csapat mit akar az idénytől, igazából reális esély az El-győzelemre sincs, meg a top4-re sem sok. Márpedig az igazi az lenne, ha valamelyik összejönne, ezzel együtt a BL-indulás. A Porto a luzitánoknál listavezető, taktikailag érett együttes. A biztos védekezésből indulnak, ezek a latin srácok pedig labdaszerzés után képesek villámgyors kontrákra, Taremi pedig fizikálisan sem gyenge, szerintem a Porto otthon képes 2-3 gólt is lőni, már csak kis mák kell hozzá, hogy egy-egy dugó mindkét félidőre jusson. Ilyen szorzón nekem ez játszható tipp

FC Porto - Lazio: FC Porto mindkét félidõben gólt szerez - Igen/Nem tipp