A pénteki napon jó szokások szerint a negyeddöntőket rendezik a Delray Beachen zajló tornán. Érdekes szorzók jöttek ki a Cameron Norrie – Sebastian Korda összecsapásra. Miért is mondom ezt?Az amerikaira ,1,8-1,9-es szorzó körüli piacok kerültek ki. Pedig a két játékos az Ausztrál Openen összefutott és nagyon könnyedén győzte le a britet. Vizsgáljuk meg azért tüzetesebben.

Cameron októberi Indian Wells-i torna győzelme után örömittasan még Párizsban koncentrált volt azóta viszont teljes lejtmenet. A vereségeket olyan szorgoson gyűjtötte,mint kisgyerek a húsvéti tojásokat. Idén hét meccset játszott abból kettőt nyer összesen. Rotterdamban már nyomokban teniszt is láthattunk tőle,de Auger-Aliassime ellen megvoltak az esélyei amelyekkel nem élt. Kicsit úgy tűnt mintha nem is akarná igazán a sikert. A hollandiai tornán ugyan mit láttak az irodák amely alapján a britet ennyire erősnek érzik?

A másik oldalt vizsgálva még inkább meglepődünk a szorzón. Korda rendkívül fiatal még most is annak ellenére,hogy igen szép sikerei vannak. Hiszen még most is csak 21 éves. Ezért is vehetett részt tavaly novemberben a NextGen tornán. Ahol csak Alcaraztól kapott ki a döntőben bár ott is nyerhetett volna,de ez most lényegtelen. Az Ausztrál Openen verte a mai ellenfelet szett veszteség nélkül ahol végül Cerrano Busta verte akitől szinte bárki kikaphat pláne ha jó napja van a spanyolnak. Azóta ez az első tornája ahol az első két kört szett veszteség nélkül teljesítette. Kokinakis ellen jól játszott viszont Seppivel folytatott találkozóján sok ki nem kényszerített hibát ütött,de kiválóan védekezett ami meghozta a sikert. Idő és energia szempontjából így is megspórolta amennyit lehetett.

A két játékos ellentétes formát mutat, valamint Korda hazai pályán van emiatt még inkább éhes a sikerre. Játékintelligenciában egyébként is a brit fölé nő. Amerikai környezetben, az éles szögű és kemény tenyeresekre aligha lesz válasza Norrienak.

Norrie, Cameron - Korda, Sebastian: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp