A címvédő Lille csapatára egy viszonylag könnyű mérkőzés várhat ma este, ha a hazai csapat is úgy áll a találkozóhoz. Ha valahol, akkor ebben a szezonban igaz az, hogy minden egyes megszerzett pontnak óriási jelentősége van, így véleményem szerint simán elképzelhető, hogy megnő a bunkerfocit játszó együttesek száma.

A kiesőhelyek elkerüléséért igen nagy és ádáz csata folyik, jelenleg a 16-20.helyezett csapatok egy ponton belül vannak egymáshoz képest. Ugyan sok van még hátra, és jászanak még a csapatok egymás ellen, például két fordulóval később két kiesési rangadó is lesz. Az már most látható, hogy a végletekig kiélezett lesz a küzdelem, és nagy jelentősége lesz a gólkülönbségeknek.

A Lille igen gyengén szerepel idén, hatalmas visszaesés tapasztalható a csapat játékában. Ez főként az edző személyének tudható be, a csapatból bajnokot faragó Galtier távozott a Nice-hez és az újonnan kinevezett Gourvennec nem hozza az elvárt szintet. Igazából a csalódás inkább az, hogy a csapat a tizedik helyen áll és az előző szezonhoz képest harcolniuk kell a nemzetközi porondért olyan csapatokkal, mint a Strasbourg, a Lens vagy épp a Nantes. A Lille csapata megnyerte a G jelű BL csoportot, így jövőhéten Londonban fognak játszani a nyolcaddöntőben, így azt gondolom, hogy elkél oda egy kis önbizalom. Ez a mérkőzés adhat nekik valamennyit, ha már a PSG rommá verte őket odahaza. Nem szabad félvállról vegyék a találkozót, mert a kiscsapatok az életükért küzdenek innentől kezdve és egy egy gólos vezetés könnyen megbosszúlhatja magát.

Viszonylag sokat kap a Metz, bár mostanában már sikerült valamelyest stabilizálni a védekezésüket.

A két együttes augusztus 8-án találkozott egymással, akkor rögtön az 1.fordulóban. Az a találkozó 3-3-mal ért véget, kötve hiszem, hogy ma lenne ennyi gól a mérkőzésen. Inkább már az áprilisi találkozójuk eredménye a valószínűbb, amikor a Lille idegenben nyert 2-0-ra.

A két csapat ellentétes célért küzd, ami azt mutatja, hogy van különbség a két csapat között. Nem gondolom, hogy könnyű mérkőzése lenne majd a Lille csapatának, de abban majdhogynem biztos vagyok, hogy rúgnak majd legalább két gólt. Ez a két gól valószínűleg elég lesz majd a találkozó megnyeréséhez.

Lille - Metz: Lille által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp