Zsinórban negyedik győzelmére hajt a Newcastle United együttese, amely a jó formának köszönhetően elkerült végre a kiesőzónából és még a forduló után is a vonal felett maradhat.

A WHU jelenleg Európa Ligát érő helyen áll, de egy kedvezően alakuló fordulóval akár még előrébb is kerülhetnek. Nehéz mérkőzés vár a csapatokra, de azt hiszem a hazaiak valamivel jobb helyzetből várhatják a találkozót, köszönhetően Trippier kiesésének.

A West Ham nagyon jól szerepel idén, olyan együtteseket sikerült eddig maga mögött tudnia, mint pl. az Arsenal, Tottenham vagy éppen a Leicester. Nagy kérdés, hogy kitart-e ez a végéig, ahhoz mondjuk az ilyen mérkőzéseket hozniuk kell.

Mostanában rendszeresen sok gólos találkozókat játszott egymás ellen a két csapat, egy kivételtől eltekintve rendre megvolt minimum a négy gól. Ma nem hiszem, hogy lesz négy gól, egyik csapat elmúlt pár mérkőzése sem azt mutatja, bár inkább a Newcastle az, amelyik nagyon underes.

A West Ham főleg a nevesebb együttesektől szenvedett eddig vereséget, bár az is igaz, hogy becsúszott idén jó pár olyan vereség, amit előzetesen inkább a WHU-nak állt. Mindegy, jól állnak még, de azért nehezen elképzelhető, hogy ez így kitarthat a végéig. Főleg annak fényében, hogy nagyon nehéz sorsolásuk lesz innentől kezdve. Közvetlen riválisokkal is jászanak, ősszel pedig nem ment nekik az egynás elleni mérkőzéseken. Felértékelődnek az ilyen találkozók, amiket azért könnyebben hozhat a csapat, így muszáj odategyék magukat. Ugyan jó formába került a Newcastle, de azért messze nem olyan jó a helyzetük, mint azt szeretnék. Kiesett a tél eddigi legjobb igazolása, az eddig két gólt szerzett Trippier, így ismét hozhatják azt a védekezést, mint pár hónappal ezelőtt.

Jobb csapat a hazai, ezt szerintem igazolni is fogják. Hazai győzelmet várok, ha szeretnének a nemzetközi kupák valamelyikében indulni, akkor minnél kevesebb pontot hullajthatnak el, így az ilyen találkozót muszáj behúzzák. Egy gólos előny nem előny, így azt gondolom, hogy rámennek a hazaiak egy esetleges 2-0-ra, ha megszereznék a vezetést. A tippem az, hogy legalább két gólt szereznek a hazaiak.

West Ham - Newcastle United: West Ham által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp