A Rio de Janeiroban rendezett tornán színvonalas negyeddöntőkre van kilátás a nevek alapján. Egyik találkozó sem ígérkezik sétagaloppnak,de nyerhető párharcokból is akad.Ilyen csata lehet a Fabio Fognini – Federico Coria találkozó.

Az olaszt a torna elején lebecsültem hiszen az elmúlt két év nem a csillogásról szólt számára még salakon sem. Jóformán egyik helyszínről a másikra utazott. Azonban ha akar nagyon tud küzdeni és brillírozni egyaránt. A verseny korai szakaszát túlélte,így a motivációja most már csak fokozódni fog a végjáték közeledtével,mert Fognini félgőzzel nem csinál semmit vagy teljesen vagy sehogy. Persze az előző fordulóban Cerrano Busta kapta így egy 1000-es torna döntőnek beillő párharcot kapott a közönség már a 16 között.Az olasz sem hazudtolta meg magát,mert hiába került break előnybe elszórta és végül az első szettet el is elbukta. Most jön az a bizonyos,de hiszen nem adta fel a meccset(mármint fejben).A második szettben stabilabban játszott az alapvonalról és attraktív megoldásokat jókor és jó pillanatban húzta meg.A harmadik szettben a tenyereseit keményen ütötte és kellően agresszív tudott maradni annak ellenére,hogy egy break előnyt itt is elszórt,de újra elvette a spanyol adogatását.

Ellenfele az argentin Coria lesz akinek ez már a harmadik salakos tornája lesz hiszen végigtolta a februári versenyeket. Több kevesebb sikerrel hiszen Cordobában Ficovichtól rögtön kikapott,de Buenos Airesben nem vallott szégyent.A vörös borításon mindig is jól játszott,de valódi áttörést sose ért el. Az a kis plusz hiányzott és hiányzik belőle,hogy igazán elit játékos legyen itt salakon.

Az olasz végre úgy mozog a héten ahogy az elvárható tőle. Fabio ki is pihenhette magát így,hogy tegnap elmaradtak a negyeddöntő így minden adott ahhoz számára,hogy továbbjusson az elődöntőbe.

Fognini, Fabio - Coria, Federico: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp