Igazi erőpróbát tartott hétközben a PSG a Real Madrid elleni BL-nyolcaddöntő odavágóján, a párizsi összecsapáson. Mint mostanában oly sokszor, ott is Mbappé volt a megmentő, ismételten a mérkőzés végén talált be az ellenfél hálójába, megmentve ezzel a párizsi alakulatot.

A Nantes csapata a francia bajnokság középmezőnyében helyezkedik el, a tizedik helyen állnak most. Az ötödik Rennes és a tizenegyedik Montpellier között mindössze három pont a különbség és akár tovább sűrűsödhet is ez a mezőny, ha úgy alakul a forduló.

A listavezető PSG messze a legtöbb gólt rúgta eddig, úgy, hogy idén messze nem olyan meggyőzőek. Ennek ellenére fölényesen vezetik a tabellát, a legtöbb gólt rúgva és a legkevesebbet kapva. Nehéz dolguk lehet ma a Nantes ellen, odahaza kiválóan szerepelnek a hazaiak. Azonban azt gondolom, hogy ha a vendégeknek kijön a lépés, akkor csak a gólkülönbség lesz csak a kérdés, nem a mérkőzés eredménye. Érdekesség, hogy sem a Rennes, sem pedig a Real ellen nem volt jó a csapat támadójátéka, a Rennes ellen egy kapuralövésük volt mindössze (abból mondjuk gól lett). A spanyolok ellen minden kimaradt, még egy tizenegyes is Messi által, nagy kérdés, hogy miért ő rúgta. Egyszer kijön a lépés a pádizsiaknak, én ezt ma várom.

Ugyan jól szerepel hazai pályán a Nantes, és mindössze három alkalommal szenvedett vereséget, de a Neymar-Mbappé-Messi hárnast szerintem ma nehezen fogják tudni tartani. Rég játszottak ők hárman együtt, jól pedig pláne, így kijár már egy olyan mérkőzés, amikor minden összejön a bajnoki címre hajtó és jó eséllyel behúzó PSG-nél. A tippem az, hogy legalább három gólt szerez a vendég együttes.

Nantes - Paris SG: Paris SG által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp