Mindenképp akartam valamit húzni erre a meccsre, és rá is tettem egy jó 50-60 percet, hogy kitaláljam a tutit, és hozzak egy jónak tűnő tippet. Hogy jó lesz-e, az megint más kérdés, de legalább tűnjön jónak. Kb. mint a pártok ígéretei, hogy lesz-e belőlük valami, majd kiderül, de legalább tűnjenek jónak.

Na, félre a sallangokkal. Egy olyan tippet akartam, ahol a megérzésem és a számok is alátámasztják a tippet, és menet közben sok opciót vetettem el. Megjegyzem, van több az unibet kínálatában, ami tetszik, csak ide a 'gurus' kínálatba nem jön át, de itt is találtam egy olyat, amit vállalok.

Ez pedig az, ami: gólok száma a 2. félidőben 1,5 felett @ 2.00

A megérzésem alátámasztják a számok, de lehet azért az a megérzésem, mert erre predesztinálnak a számok. A két együttes különböző helyzetben van, a Celta a középmezőny közepén, nagyjából 10 pont választja el a nemzetközi porondtól, és 10 a kieséstől. Nyílván inkább felfelé mozdulna el. A Levante viszont csont utolsó. Legutóbb a semmiből verte meg az Atleticót, így is 10 pont választja el a bennmaradástól. Igen ám, de ha ismét nyer, akkor már 7 pontra közelíti meg a legjobb bennmaradó Granadát. Az is brutális, de a Levantének jönnak most nyerhető meccsek: Elche, Bilbao, Espanyol, Osasuna... Jó, a Bilbao acélos otthon, de itt a kupameccsek közepette egyszer elfogy majd a baszk együttes is...

Lényeg a lényeg, a Levantének a döntetlen kevés. Abban ugyanakkor nem vagyok biztos, hogy az első félidő túl látványos lesz. Viszont a 2. félidőben már kockáztatni kell, akár döntetlennel nyitják azt, akár nem. Nyílván ha valamelyik csapat vezet, a másiknak minimum nyitni kell. Ha meg iksz, a Levantének akkor is kockáztatni kell. A valencia csapat pozíciójában a remi vereséggel ér fel.

A számok mit mutatnak. Azt, hogy a tippünk jó lesz! A Levante érdekes csapat, az első félidő közepén 15-30 percek között nem lő, és nem is nagyon kap gólt, 3-mat lőtt, 3-mat kapott. A meccsek végén viszont gólcunami van, csak kapott oldalon 13 van az utolsó negyed órás periódusban. Többet csak a Cádíz kapott, de a Cádíz egy meccset többet tolt le. A hajrára fordulva a 61-75 percek közötti periódusban 9 gólt kapott a valencia csapat, ez a legtöbb a ligában. Ha ezt a két negyed órás periódust nézzük, a Levante kapott gólja szinte evidencia.

A Celta nem egy olyan csapat, amelynek meccsein záporoznak a gólok. Nem lő sokat, nem is kap. Viszont a 2. félidőkben többet lő, és többet is kap. Nem annyira brutál a különbség, de azért a tény az tény. Ilyen szempontból a Sociedadaz érdekes, első félidőkben 12, amásodik félidőkben 37 gól esett.

A tippem tehát az, hogy az első félidőben vagy lesznek gólok, vagy sem. Lehet, hogy stabilak maradnak, tartják, sőt betartják az utasításokat. A 2. félidőben viszont ahogy megyünk előre, úgy nyílik majd a meccs, a Levantének kockáztatni kell, akár iksz, akár hátrány van. A Celta pedig olyan csapat, amely képes akár leolvadni, de képes 0-3-ról egalizálni, mint mutatja a Barca elleni meccs. Nemrég a Sevilla ellen a 0-2-őt nem tudták tartani, és hoztak össze 2-2-őt az RSP-ben.

A Levante a góljai zömét a 2. félidőben lövi, a 28 második félidős kapott gól pedig magasan a legtöbb a ligában. Egyébként segítheti a tippet a vendég csapat védő-hiánya, Mustafi és Postigo mellé csatlakozott Vezo is. Radoja is tekinthető védőnek, legalább olyan fontos szűrő eleme a védekezésnek, mint egy posztja szerint is védő játékos.

Én úgy vélem, a 2. félidő látványos lehet, minimum 2 dugóra számítok a 2. játékrészben.

Celta Vigo - Levante: Gólok száma - 2. félidőben - Felett/alatt tipp