A Venezia pontszerzésével a kiesőzónában találta magát a Cagliari együttese, mely mely az igen jó formába került Napoli együttesét látja vendégül. Hatalmas esély ez a dél-olasz csapatnak, akik a Milan-Inter kettős botlását kihasználva átvehetnék a vezetést a tabellán.

Nagyon jól sikerült az elmúlt pár mérkőzés a Napoli számára, újra a bajnoki címért versenghet a vendég együttes. Decemberben volt egy pár érdekes veresége a Napolinak, hazai pályán sikerült kikapniuk három alkalommal is. Akkor mindenki temette ezt a szezont, mondván a csapat kikerült a két milánói gárda versenyfutásából és immáron kétesélyes a bajnoki cím. Ehhez képest egy mai esetleges győzelemmel nem hogy megközelítené őket, de a vezetést is átvenné a 26.forduló után.

Hazai oldalon rengeteg hiányzóról olvasni, akár kilenc játékos is lehet a maródiak listáján a mérkőzés kezdésére, viszont három játékost vélhetően sikerül összefoltozni. Ezzel szemben a Napolinál mindössze négyen hiányoznak, bár Napolitano felépülhet még a kezdésig. Mondjuk nem hiszem, hogy lenne értelme megkockáztatni a Barcelona elleni mérkőzés előtt, elvégre csütörtökön sorsdöntő mérkőzés vár rájuk.

A két Barca elleni mérkőzés között rendezik ezt a találkozót, idén még veretlen a Napoli együttese. Volt egy meglepően sima vereségük a kupában, de azt hosszabbítás után szenvedte el a csapat. A Cagliari is veretlen négy bajnoki óta, ráadásul a gyengélkedő Atalantát sikerült is legyőzzék idegenben. Nehezen adják majd magukat, mostanában nagyon jól védekeznek. Azonban biztos vagyok abban, hogy a legjobb védelemmel rendelkező Napoli nem fog esélyt adni a hazaiaknak a gólszerzésre, kevés hazai helyzetet várok. 5 középpályással állhatnak fel a hazaiak, hogy feltartóztassák a hazaiak gyors támadásait, nagy kérdés, hogy ez hogyan fog működni. A három védő szerintem kevés lesz, a 3-5-2-es felállásból mindössze egy támadó értékelése átlagos, a többiek átlag alattiak. Párszor biztos átmennek majd a Cagliari védelmén, illetve az is kérdés. hogy hányszor hibáznak majd hátul. Minimum két gólt várok a Napolitól, de arról a tippről már lecsúsztam, azonban nem gondolnám, hogy egynél többet rúgnak a hazaiak. A visszatért Oshimhen még nem találta meg a góllövő cipőjét, így azt várom, hogy ezen a találkozón összejön neki vagy két gól. A tippem az, hogy nyer a Napoli.

Cagliari - Napoli: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp