Nagyon nehéz mérkőzés vár a Benfica csapatára, bár be kell vallani, hogy lehetett volna nehezebb is a sorsolásuk. Az Ajax nagyon jól szerepel a Bl-ben az elmúlt pár szezonban, gyakorlatilag üde színfoltja a csapat.

Tadic a minap kijelentette, hogy miért ne nyerhetnék meg az idei kiírást, hiszdn nagyon jó csapatuk van és nem félnek senkitől. Ennyire azért nem szabad előre menni, de azért ha valamikor, akkor ebben a szezonban valóban lehet esélyük. Kedvező sorsolással és megfelelően alakuló eredményekkel eljuthatnak a döntőig, egy-két csapatnak amúgy is gyenge szezonja van, talán az elmúlt évek leggyengébbje.

Kiváló védelemmel és támadóegységgel rendelkezik az Ajax csapata, mi sem bizonyítja jobban, hogy ha megnézzük az eredményeiket azt láthatjuk, hogy repkednek idén a 4, 5 illetve a 9 rúgott gól is több alkalommal előfordult. Kevés gólt kapnak, de ezt inkább a gyenge ellenfelek számlájára írnám. Huszonhárom forduló alatt összehoztak egy 70-5-ös gólarányt, ez azért beszédes. Simán benne van a mérkőzésben, hogy bedarálják az idén nem szárnyaló Benficát is, bár ők is nagyon eredményes focit játszanak. Huszonhárom fordulón van túl a lisszaboni együttes is, és 60-22-es gólarányt tudnak felmutatni. A legnagyobb probléma az, hogy a Port-Sporting párosnak nem tud ellenfele lenni idén a Benfica. Hiába van jó csapatuk és verték 6-1-re a Bragát, a Porto és Sporting mellett van még két meglepő vereségük.

Az Ajax az elmúlt tíz mérkőzésén egy gólt kapott mindössze, azt is a PSV-től. Remélem kicsit el vannak kényelmesedve és egy párszor próbára teszik őket, mert akkor van esélye a tippnek, amire azért túl magas szorzó nincs. Az Ajax jó mérkőzéseket játszott idén a BL-ben, remélem nem fogja ölni a focit a portugál csapat. Azt várom, hogy legalább egyszer mindkét csapat betalál a mérkőzés folyamán.

Benfica - Ajax: Mindkét csapat gólt szerez - Igen/Nem tipp