Dubajban (is) folytatódik a tenisz élet február végén, ezután az ötszázas torna után jön egy kis pihi, kis Davis-Cup, majd március 10-től az amerikai tornák, szóval most nagyon tartalékolni nem kell az energiával a következő hétre.

Rublev a kisebb tornák királya, az előző években jópár 500-as és 250-es tornát húzott be, amivel stabil top 10-es játékos. Idén is van már egy tornagyőzelme, múlt héten Marseilleben hódította el a serleget, az előtte való héten pedig elődöntőzött Rotterdamban, szóval az ilyen tornákon még ha nem is megy annyira a játék, valahogy kibrusztolja a gyengébb kvalitású ellenfelek ellen a győzelmet. Dubajban Evans ellen kezdett, nem egy álomsorsolás, de két szettben verte az angolt, majd a második körben Kwon kényszerült búcsúzni ellene. Alacsonyabban rangsorolt ellenfelek ellen Rublev jó ütemben tud sebességet váltani, ami elég az ilyen meccsekhez. A Kwon elleni meccsen langyoskásan indult az orosz, az elbukott szett után pedig kapcsolt, és gyakorlatilag 6:0-6:3-mal lemosta a koreait. Néha olyan érzésem van, mintha Rublev pingpongozna, olyan gyorsan, és olyan hamar üti az alapvonal ütéseket, hogy nem csoda, ha az ellenfél elveszti a fonalat.

McDonald egy top 50 körüli játékos, akiben úgy semmi extra nincs, néha elkapja a ritmust, de általában a második körben búcsúzni kényszerül a legtöbb tornán. Szerencsés sorsolással tud csak a hét második feléig elevickélni, most nevek alapján kőkemény sorsolása volt, formában viszont nem meglepő, hogy legyűrte a most nagyon homályban játszó Karatsevet, és a formáját kereső Krajinovicot is. Rublev ellen nem fog ennyi ingyen pontot kapni, mint az első két meccsen, és ez lesz itt a kulcs.

Rublev bőven McDonald fölött van, gyakorlatilag a tenisz minden elemében jobb, nálam az orosz lesz az egyik elődöntős az alsó ágról.

McDonald, Mackenzie - Rublev, Andrey: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp