Zajlanak a selejtezők a következő kosár vb-re, kb minden zónában selejtezőket rendeznek. Ahogy azt megszokhattuk, a FIBA és a különböző szervezetek nem igazán egyeznek, így a klubmeccsek és a válogatott meccsek egyszerre pörögnek, így azért résen kell lenni, melyik válogatott hogy áll fel, kik játszanak és kik nem. Az Észak-amerikai térségben is pattog a labda, a kosárlabda szerelmesei éjszakázhatnak, és talán meg is éri majd, mert arrafelé nagyon szórakoztató meccseket lehet elkapni. Ott volt például Kuba meccse USA ellen, na az valami egész elképesztő játékot hozott. Ilyen all star jellegű meccs volt, a G League NBA spílerek és a kubaiak között. Triplazápor, alley-up zsákolások, igazi szórakoztató játék, uptempó, olyan lüktető játék, amit tényleg all star gálákon látni. Mint egy jó tenisz meccsen, úgy kellett kapkodni a fejünk.

Kuba játékosai azért igen komolyat játszottak, nagyon jól tripláztak, úgy kezdtek, hogy az első negyedben 12 triplát vertek rá, és 7 beesett. Aztán ahogy fogyott a szufla, úgy egyre pontatlanabb lett a játék, de a G League-es srácoktól 95-90-re kaptak ki, ami vállalható. Isiah thomas is játszott, meg eleve a G League azért az NBA előszobája.

Aztán Puerto Rico ellen már pontszegény meccs jött, mindkét együttes gyengén játszott. Most szusszantak egyet, Mexikó pedig két győzelemmel a csoport élén. Puerto Ricót 90-86-ra verték, a Team USA-t 97-88-ra. Mexikó azért elég komoly játékerőt képvisel, jól játszanak, magas csapat, szóval nagyon jók a palánk alatt, a festékben. Kuba az igazi run and gun együttes, otthon lesznek, adni fogják naki a naftát. Aki követte a kubai kosár bajnokságot, még a pre-covid érában, az jól tudja, hogy mekkora overek szakadtak le, ott ilyen 130-140 pontot tök természetességgel estek, valami elképesztő, mennyire nem a védekezésre alapult a játék. Ugyanezt láttam az első selejtezőn a G League-es USA ellen. Itt Mexikó simán dob ismét 90+ pontot, de Kuba sem elveszett csapat, ez szerintem üthető line!

Kuba - Mexikó: Pontok száma - Hosszabbítással - Felett/alatt tipp