Kevesen gondoltuk volna, hogy a Milan múlt heti kínos pontvesztése után sem az Inter, sem a Napoli nem fogja tudni legyőzni aktuális ellenfelét és a Rossoneri marad az éllovas együttes. A két csapat közötti kicsit több, mint 40 pontos előny nem volt elég ahhoz, hogy a csapat legyőzze a sereghajtó együttest, de azt gondolom, hogy ezen a találkozón nem játszódik le ugyanaz a forgatókönyv, mint a múlthéten.

A Milan együttese vélhetően az első háromban fog végezni, de persze innentől kezdve a bajnoki cím az egyetlen elfogadható helyezés a szezon végén. Főleg annak fényében, hogy idén gyengélkedik a Juventus és az Atalanta is gyengébb tavalyhoz képest. Nagy csalódás lenne innen már, ha a milánói együttes nem nyerné meg a bajnokságot, de még sok van azért hátra. Szerintem a csapat legalább a második helyre jó lehet, akkor sem szabad szomorkodniuk, hiszen így is nagyon jó szezont futnak.

Az Udinese csapata lassan elkezdhet hátrafelé nézelődni, mert már csak három pontra vannak a kiesőhelyektől. A csapat egyre gyengébb és folyamatosan alul teljesít, így nem lenne meglepetés, ha kiesnének. Pár éve még stabilan a tabella felső részében végeztek, de az elmúlt pár évben rendre a 12-14. hely között ingáztak, illetve volt olyan is, amikor épphogy bent maradtak. Az Udinese legnagyobb problémája az, hogy sok mérkőzést nem tudnak lehozni vezetésről. Számos olyan mérkőzésük volt idén, amin úgy buktak pontokat, hogy a megszerzett vezetés után kaptak három gólt.

Erőteljes változás kell a vendégek oldalán, viszont el kell gondolkozni azon, hogy az ilyen mérkőzéseken hogyan állnak fel. Fontos kihangsúlyozni, hogy a közvetlen riválisokkal szemben van legalább egy elmaradt találkozójuk, így annyira nem katasztrófális a helyzetük. Játszanak még négy olyan mérkőzést, amit ha lehoznak nulla ponttal senki nem szól egy szót sem. Ha a többin megfelelően teljesítenek, akkor meglehet nekik a bent maradás, így szerintem azokra a találkozókra kell összpontosítaniuk.

A Milan számára fontosabb a találkozó, szerintem hazai pályán szeretnék feledtetni a múlt heti gyenge szereplést. Az Udinese van olyan gyenge formában, hogy ne okozzon akkora problémát, így szerintem jó esélye van a milánói együttesnek arra, hogy behúzzák a találkozót. Azonban nem szabad, hogy egy gólnál leálljanak, mert bármikor találhat az ellenfél egy gólt, így remélem menni fognak a második gólért. Sokat kap azért az Udinese, illetve milánóban sem megy nekik annyira, így szerintem jó esély van arra, hogy a Milan akarata érvényesüljön (2016-ban nyertek utoljára itt).

AC Milan - Udinese: AC Milan által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp