Múlt héten agyonverettem a Tottenhamet a City ellen, és nem számoltam azzal, hogy Contenak passzol az úgymond kiscsapat taktika, hogy beállni védekezni, s kontrákra berendezkedni, jött is az első gól rögtön a meccs elején, és ezzel el is kapták a City mondhatni egyetlen Achiles sarkát, ha a Guardiola csapat hátrányba kerül nagyon ritkán tudják megfordítani a meccs végeredményét, erre láttunk ismét példát.

Ennek köszönhetően ismét ott lohol a City nyakában a Klopp csapat, ráadásul hétközben a Leeds ellen sikerült egy nagy arányú gyözelmet aratni, aminek köszönhetően már a gólkülönbsége a vörösöknek jobb, ami nagyon sokat számíthat a végelszámolásnál. Kötelező a javítás Guardiolanak ha nem akarja jobban magára engedni az üldözőjét, sőt mitöbb a gólkülönbségre is innen tovább nagy hangsúlyt kell fektetni, mert ahogy mondtam sorsdöntő lehet. Tökéletes ellenfél érkezik ilyen szempontból szombat délután, hiszen nagy nevű edzők és a sorozatos igazolások ellenére ez az Everton idén bűngyenge, kiesni bár nem fognak, de tökéletes pofozó gép lett idén belőlük.

Ami a tippemet erősíti az a Liverpool városán belüli szurkoló ellentét, hiszen a város kék fele bármire képes azért, hogy a vörösebbik félt megfricskázza. Richarlison tisztán kijelentette, számára mindegy ki nyeri a BL-t csak a Pool ne érjen oda a serleghez, ugyanez a felfogás igaz lehet a bajnokságban is, s bár profi, eredmény orientált játékosokról lévén szó, biztos nem fognak direkt lefeküdni a Citynek, viszont nem is kell lefeküdjenek egy ilyen erős City ellen.

Nyernie kell a Citynek és minden bizonnyal nyerni is fog, véleményem szerint több góllal. Az Evertonnak más célja idénre nem lehet, mint elkerülni a kiesést, azt pedig nem a bajnok aspiráns ellen rabolt pontokból tudja elérni, hanem a direkt ellenfelek ellen aratott győzelmükkel. Számomra ez sima vendég siker.

Everton - Manchester City: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp