A 23. fordulójához érkezvén a svájci labdarúgó bajnokság első osztályának, a Szuperligának, két dolgot megállapíthatunk: A kiesés elleni küzdelemben már csak két csapat, a Luzern és a Lausanne érintett, míg a bajnoki címért folytatott küzdelmet a Zürich, a Y.B.B., és a Bázel csapatai fogják egymás között "lemeccselni". Ez utóbbi trió 10 ponton belül helyezkedik el a tabella első három helyén, és amellett, hogy a kötelezőket (minden más csapat elleni meccsüket) be kell húzniuk, döntő jelentőséggel bír majd az, hogy egymás ellen mennyi pontot tudnak majd elvenni. Ezeket szem előtt tartva éppen kapóra jön nekünk a zürichi Letzigrund Stadionban rendezendő FC Zürich - FC Basel rangadó, mely választ adhat arra a kérdésre, hogy csak kifutott eredmény volt-e a hazaiak eddigi remeklése.

Az elvitathatatlan tény, hogy valamire nagyon ráérzett a hazai kék-fehérek nyáron szerződtetett edzője, André Breitenreiter a csapata képességeit illetően. Az évek hosszú során csak vegetáló együttesből élcsapatot kovácsolt úgy, hogy bőven túl a bajnokság felén minimum hét ponttal vezetik a bajnokságot. Hazai pályán még veretlenek és az idegenbeli tabella is a Zürich nevével kezdődik. Legutóbb irtózatosan régen, még tavaly szeptember végén szenvedtek vereséget, pont mostani ellenfelüknél. Azt nem mondom, hogy erre alapoztam a tippemet, de azt mindannyian tudjuk, hogy előbb-utóbb kinéz nekik is egy hazai sitt és az ilyet általában olyan csapatok szokták elkövetni, akik képesek lehetnek rá.Szerintem a komoly átalakuláson átesett Bázel erre képes lehet. De ha nem képes rá az sem baj, csak lőjön két gólt, mert a tipp erről szól.

Kicsit fejest ugrok az ismeretlenbe a vendégek kapcsán, mert olyas valami történt náluk pár nappal ezelőtt, ami nem egy szokványos lépés a labdarúgásban. A bázeli vezetők egy csodálatos 3:0-ás hazai győzelem után megköszönték vezetőedzőjük, Patrick Rahmen addigi munkáját és helyére az idény végéig Guille Abascal-t nevezték ki. Sok opciója nincs a fiatal (32 éves) spanyol szakembernek, győzni, győzni, győzni minél többször. Ha látta elődje legutolsó mérkőzését, akkor azt azért leszűrhette, hogy a bordó-kékek tudnak és szeretnek is támadni. Van egy Frei-ük és egy különös játékintelligenciával megáldott Palacios-uk a keretben. Ehhez egy ízig-vérig profi mentalitású Szalai Ádámuk. Most őszintén, mi bajuk lehet ezek után? Lehet rajta viccelődni, de a profizmus az valahol itt kezdődik és nem Dzsudzsinál.

Nem egy könnyű tipp, de én ezen az oddson nem akartam otthagyni Ádámék duplázását.

FC Zürich - Bázel: Bázel által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp