A hétközi Benfica elleni találkozó nem éppen a legjobban sikerült az Ajax szempontjából, lévén Haller öngólt is vétett, illetve csak labdabirtoklási fölényük volt. A visszavágó hazai pályán nem lesz sétagalopp, bár gondolom nem is ezt várták.

A holland bajnokságban az Ajax 5 ponttal vezeti a bajnokságot, viszont kiemelkedik a rúgott és a kapott gólok tekintetében is. 70-5-ös gólarányuk több, mint kiváló. Ezzel szemben a Go Ahead csapata a tabella másik felében található, annak is a vége felé. Nagy hajrá elé néz a csapat, mert mindössze négy pont az előnyük a már rájátszást érő tizenhatodik hellyel szemben. Nincs nehéz sorsolásuk, mert a Vitesse és a Feyenoord mellett már csak olyan csapatok ellen találkoznak, akik ellen lehet esélyük pontot vagy pontokat szerezni. Nekik nem ezen a találkozón kell csodát tenniük, itt az a lényeg, hogy minnél kevesebb kapott góllal megússzák.

Az Ajax sorsolása sem nehéz, nekik is már csak a Feyenoord és a Vitesse ellen lehet nehéz meccsük, a többi kb tuti kategória. Állnak még a kupában is, ott majd hétközben lépnek pályára, szerintem inkább azt áldozzák be, mintsem a bajnokságban szerepeljenek B csapattal.

Sok tehetséges fiatal és jó rutinos játékos rúgja a bőrt az amszterdamiaknál, mind a védelem, mind a támadóegység kiváló szezont fut. Igazából mindenkit ki lehetne emelni, mert tényleg kiváló szezont futnak, nem csak odahaza, hanem a nemzetközi kupában is.

Azt várom a találkozótól, hogy már az elején a saját kapujához szegezi az Ajax a Go Ahead csapatát, és sorra dolgozza majd ki a helyzeteit. 20 alatt nem nagyon szoktak megállni a lövések számában, de a Go Ahead féle csapatok ellen inkább 30 ez a szám. Abból négyet csukott szemmel is kihasználnak, így azt gondolom, hogy rúgni fognak legalább négy gólt.

Go Ahead Eagles - Ajax: Ajax által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp