Izgalmas meccs zárja a 4. forduló negyeddöntőit a csütörtöki napon, ahol a mostanában ismét jó formában lévő angol találkozik az elmúlt pár évben elég hullámzóan dobáló skót világbajnokkal.

Wade a világ dartsos elitjének legstabilabb játékosának mondható, ha azt a mutatót nézzük, hogy több, mint 20 éve top 10-es játékos és soha nem volt a 10. helynél hátrébb a világranglistán az elmúlt évtizedekben. Tavaly ismét nagy tornát tudott nyerni a jó öreg Wade, a UK Openen elég magabiztosan nyomta végig a mezőnyt és a döntőben is szinte hibátlanul játszott. A magabiztosság azóta sem tört meg, nyert parádés 110 körüli átlagokkal meccseket és gyakorlatilag minden meccsén magabiztosan dobja a duplákat. A hétvégén is láttam egy pár meccsét, Huybrechts ellen 164-es, 170-es kiszállókat úgy oldott meg, mintha az a világ legtermészetesebb dolga lenne. 5:0-nál volt 110-es átlagon is Wade, amivel azért nem sok mindent lehet kezdeni.

Gary ezzel szemben inkább lefelé lépeget a karrierjében és őszintén szólva, a tavalyi szezonban nem tudott semmit sem felmutatni. A vb döntős szereplése után még döntőbe sem jutott nagy tornán és a saját elmondása szerint sem foglalkozik annyit a játékkal, amivel jó eredményeket lehet elérni ebben a hihetetlenül erős mezőnyben. Igazából a Premier Ligában sem nyújtott eddig maradandót, megverte MvG-t a nyitókörben, azóta viszont 2 első körös vereség.

Közel van egymáshoz a két játékos, az elmúlt tornákon látott játék alapján viszont én Wade mellett teszem le a voksom és mivel első pályáról fog játszani, 1 breakkel simán jöhet a hendi..

Wade, James - Anderson, Gary: Kör hendikeppel - Hendikep tipp